Statele Unite au comis un „act de război” împotriva Iranului, care a făcut apel la represalii, prin uciderea la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani, a afirmat ambasadorul iranian la ONU, Majid Takht Ravanchi, relatează AFP.

Atacul împotriva generalului Soleimani, ucis într-o operaţiune cu dronă la Bagdad asupra unui convoi de paramilitari irakieni pro-iranieni, „a fost de fapt un act de război din partea Statelor Unite împotriva poporului iranian”, a afirmat vineri seară ambasadorul iranian, potrivit CNN, citat de Agerpres.

Americanii „au început un conflict militar asasinând printr-un act terorist unul dintre principalii noştri generali.

În acest caz, ce poate face Iranul? Nu putem rămâne tăcuţi, trebuie să acţionăm şi vom acţiona”, a spus el.

„Va exista cu siguranţă o răzbunare, o răzbunare dură. Răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară. Cine, când şi unde o va face, viitorul o va spune”, a adăugat el.

Asasinarea într-un atac american cu dronă, care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Bagdad, a arhitectului strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului şi numărul doi al Hashd al-Shaabi (coaliţie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a declanşat teama de o conflagraţie regională.

107 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =