DIICOT a trimis luni la Pachetul General rechizitoriul din dosarul „Caracal” pentru verificare şi confirmarea soluţiei. Este ultimul pas înainte ca dosarul să fie trimis în judecată.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a constituit „un colectiv de procurori” care va examina dosarul şi va face propuneri pe care se va fundamenta decizia sa legată de eventuala trimitere la instanţă a rechizitoriului, conform unui comunicat de presă.

Comunicatul oficial al DIICOT

În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior. În vederea soluţionării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control (S.Î.C.) şi Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză şi va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general. La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane. În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

20 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Vai de capul lor cu dosarul lui peste prajit.Eu nici nu citesc nimic ,numai ce aud pe la tv 2-3 secunde si asa e prea mult,adica e de ajuns sa imi dau seama ce procurori avem,ce medici legisti cu oase de catel ,de purcel.Doamne nu iti vine sa crezi ce au facut oamenii astia cu dosarul asta,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =