Caută
Close this search box.

Spitalul de Urgență Floreasca a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităţilor, impus de ANMCS

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităţilor, impus de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) după incidentul de anul trecut, când o femeie a suferit arsuri pe masa de operaţie, anunţă Ministerul Sănătăţii.

”Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti respectă normele de siguranţă a pacientului. În urma unei verificări realizate astăzi (n.r. – joi), reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităţilor, impus de ANMCS după incidentul de anul trecut”, se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari au constatat că au fost refăcute procedurile operaţionale privind circuitele funcţionale în blocul operator, precum şi protocoalele specifice legate de activitatea în acest sector.

”Nu a fost constatată o creştere a numărului de aparţinători în incinta unităţii spitaliceşti”, precizează sursa citată.

Pe 16 ianuarie, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi, anunţa că ANMCS va începe auditul la Spitalul de Urgenţă Floreasca pe 14 februarie.

„Ei au termen de şase luni, dar au propus ca într-o lună de zile, dorind să reducă această presiune mediatică şi socială asupra spitalului, care nu are un impact pozitiv asupra activităţii. În 14 o să înceapă (n.r. auditul). (…) Plângerile (n.r. personalului medical) au fost pe de o parte referitoare la suprasolicitare – este un spital cu adresabilitate foarte mare şi la un moment dat echipele medicale sunt depăşite de numărul de pacienţi care vine şi de o atitudine agresivă a pacienţilor, mai agresivă după ce s-a întâmplat acest eveniment (n.r. – pacienta care a suportat arsuri pe masa de operaţii)”, a spus Vasile Cepoi.

Săptămâna trecută, acesta a avut o întâlnire cu reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca.

„Au stabilit exact care sunt măsurile care trebuie luate, au stabilit indicatorii de monitorizare pe care trebuie să ni-i raporteze nouă periodic, au stabilit termeni de implementare a fiecărei măsuri. (…) Pe de altă parte, ce m-a bucurat personal este faptul că şi-au făcut această evaluare şi au constatat că într-adevăr sunt nişte devieri de la bunele practici, care sunt motivate parţial de suprasolicitarea pe care o au, dar că pot găsi soluţii pentru asta”, a precizat Vasile Cepoi.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a emis, la finalul lunii decembrie, ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în urma cazului pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri