Caută
Close this search box.

Alianța USR- PLUS va merge la consultările de la Cotroceni cu varianta Cioloş premier

barna

Președintele Klaus Iohannis a anunat marți seară, în urma deciziei CCR de luni, că va convoca consultări cu partidele pentru ziua de miercuri, după ce Ludovic Orban a renunțat la calitatea de premier desemnat.

„Anunțul președintelui de astăzi este într-un fel surpinzător raportat la poziția domniei sale de aseară, în care ne spunea că un interimat pentru următoarea perioada este opțiunea pe care o preferă.

La nici 24 de ore, vedem că premierul Orban și-a depus mandatul, urmează consultările pe care le-am cerut și pe care le considerăm firești tocmai pentru a face pașii necesari ieșirii din criza politică majoră în care ne aflăm acum.

Alianța USR PLUS are o formulă pe care am anunțat-o încă din momentul constituirii alianței, (…) vom merge cu Dacian Cioloș. Aici suntem consecvenți pe proiectul pe care noi l-am propus pentru România.

Am spus-o și de la primele consultări. Soluția sunt alegerile anticipate, dacă nu se va ajunge la alegeri anticipate, ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la guvernare. Suntem gata să ne asumăm proiectele importante de care România are nevoie”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Liderul USR nu a precizat dacă partidul va susține eventuala desemnare a Nicolae Ciucă drept prim-ministru.

„Să ajungem acolo, să vedem ce se întâmplă, și, în funcție de rezultatul consultărilor vom lua o decizie”, a spus Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri