Caută
Close this search box.

Arest la domiciliu pentru Mircea Beuran: Decizia dată, vineri, de Tribunalul București

mircea beuran

Arest la domiciliu pentru Mircea Beuran, au decis, vineri, judecătorii de la Tribunalul București.

Mircea Beuran a fost reținut, joi seara, de procurorii anticorupție, pentru că ar fi primit mită 10.000 euro.

Beuran este acuzat că a luat banii pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Mircea Beuran nu recunoaște acuzațiile.

Conform unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a fost reținut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă.

Emanuel Ungureanu explică derularea faptelor

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, relatează, pe scurt, cum s-a ajuns la intervenția DNA în cazul lui Beuran.

Acum câteva săptămâni un medic m-a contactat și a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar”, scrie Ungureanu, care precizează că ”Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susțin că au fapte și probe că Beuran ar fi primit acești bani”.

Surse citate de Antena 3 spun că denunțătorul lui Mircea Beuran a fi femeie, o doctoriță de la Spitalul de Urgență Floreasca, medic chirurg care s-ar afla chiar în subordinea profesorului Beuran.

Evenimentul s-a petrecut în anul 2018, iar doctorița purta asupra sa tehnică de filmare și înregistrare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri