Caută
Close this search box.

Câinii Poliției din Sălaj suplinesc lipsa acută de personal

Poliția din Sălaj a scos la patrulare pe stradă câinii din dotare, pe fondul crizei de personal, după ce doar în luna decembrie s-au pensionat 30 de polițiști din județ, iar 30 sunt în concediu pentru creșterea copilului, scrie Adevărul.

Rij, Nev şi Toh, doi ciobăneşti germani şi un ciobănesc belgian – fac echipă cu poliţiştii de la ordine publică pentru a veghea la liniştea sălăjenilor. Actualul împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Marius Mihăilă, a precizat că decizia vine pe fondul crizei de personal din sectorul de ordine publică. Numai în luna decembrie a anului trecut, 30 de poliţişti au ieşit la pensie.

„Ordinea şi siguranţa publică au fost o adevărată provocare anul ce a trecut şi cred că va fi o provocare şi mai mare pentru 2020, deoarece în decembrie s-au pensionat în jur de 30 de poliţişti, ceea ce înseamnă enorm pentru inspectoratul nostru. Pe lângă aceştia, mai avem circa 30 de poliţişti în concediu de îngrijire copil, plus 20 de gravide. În curând se va ajunge ca mai bine de 10% din personal să fie în concediu de îngrijire copil”, a spus Mihăilă.

Acesta susţine că în prezent, la nivelul patrulelor de ordine publică există un necesar de aproape 40%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri