Caută
Close this search box.

Orban: PNL nu va vota următoarele guverne. Cei ce se bucură azi că a picat Guvernul nu au înțeles că vor fi anticipate, iar ei ies din viitorul Parlament

Ludovic Orban, premierul demis miercuri prin moțiune de cenzură, a declarat că Executivul nu putea depune ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi și că un proiect cu acest subiect, depus de PNL în urmă cu trei ani, nu a fost supus dezbaterii și votului de actualul parlament:

Ăsta a fost obiectivul nostru, de a avea primari în două tururi. Dar vedem cum evoluează lucrurile, mai avem posibilități de atac, legea este în Camera Deputaților. Nu puteam da ordonanță de urgență. PNL a înaintat un proiect de aproape trei ani de zile, iar acest Parlament nu a dezbătut și supus votului acest proiect privind alegerea primarilor în două tururi.
Vrem să ajungem cât mai rapid la un deznodământ, iar acest deznodământ va fi influențat decisiv de ce decizie va lua președintele, se poate ajunge la anticipate sau nu. Iar președintele a spus foarte clar că susține alegerile anticipate.
Nu s-a întâmplat mare lucru în Parlament, lipsesc cele 30 de voturi ale UDMR care au votat învestirea Guvernului Orban. În înțelegerea pe care am avut-o cu UDMR am asigurat că nu dăm ordonanță de urgență pe alegerea primarilor în două tururi. E drept, nu am dat ordonanță, dar ne-am asumat răspunderea, iar cei de la UDMR s-au simțit eliberați de înțelegerea noastră. Și-au făcut o socoteală și au văzut că pot pierde 14-15 primari, dintre care 3 primari de municipii.
Și dacă nu vom avea în 2020 alegeri în două tururi, după aceea cu siguranță vom readuce acest sistem.
Mâine, la 09.30, am convocat organismul de conducere al PNL, iar desemnarea candidatului a fost făcută în Consiliul Național și nu este un secret (…).
Pentru a favoriza obiectivul alegerilor anticipate este nevoie de căderea succesivă a două guverne. Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a două guverne succesive doar din acest motiv, pentru a ajunge la anticipate. Cei care se bucurau azi că a picat Guvernul Orban nu au înțeles că vom ajunge la anticipate și jumătate dintre ei nu vor mai fi în următorul Legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri