Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen, instituție de cercetări medicale alăturată Spitalului Județean Timișoara și șeful Departamentului de Științe Funcționale și al disciplinei de Imunologie de la UMF Victor Babeș acuză cercetătorii din China că și-au însușit tehnologia vaccinului împotriva Covid-19 creat de OncoGen.

”Pe data de 8 Februarie am publicat (împreuna cu echipa de la OncoGen) (tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte)

(tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte). Astăzi am aflat că pe data de 3 Martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol aproape identic cu al nostru. https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.962332v1 ”, scrie Virgil Păunescu pe pagina sa de facebook.

Directorul OncoGen afirmă că, în februarie, a fost contactat de Ambasada Chinei pe acest subiect și au avut o corespondență cu cercetătorii chinezi.

Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să apoi adauge „All Rights Reserved”.

Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre,… deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”, scrie Virgil Păunescu.

În februarie, cercetătorii timișoreni de la Oncogen anunțau că se află la un pas de crearea unui vaccin împotriva COVID-19, lipsa unui aparat sabotează această realizare uriașă.

1.841 Vizualizări

3 COMENTARII

  1. TOATA LUMEA ESTE DE VINA TOTI AU ACCEPTAT ACEST TACIT PLAN MARSHAL PT CHINEZI ,PT. CA LUCREAZA MULT IEFTIN SI ….MAI TOT TIMPUL BINE.

  2. Stiu . Am trimis eu la cativa politicieni. Inca se poate rezolva ceva in sensul prin discutii cu chinezii, sa fim si noi parte la producerea vaccinului . Dar reactia …… In plus l-am ascultat pe profesorul Paunescu la B1 care spune ca stie ministrul de resort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here