Caută
Close this search box.

Cercetătorii timișoreni, acuzații grave: Chinezii ”și-au însușit” tehnologia vaccinului împotriva Covid-19 creat de OncoGen

virgil păunescu

Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen, instituție de cercetări medicale alăturată Spitalului Județean Timișoara și șeful Departamentului de Științe Funcționale și al disciplinei de Imunologie de la UMF Victor Babeș acuză cercetătorii din China că și-au însușit tehnologia vaccinului împotriva Covid-19 creat de OncoGen.

”Pe data de 8 Februarie am publicat (împreuna cu echipa de la OncoGen) (tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte)

(tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte). Astăzi am aflat că pe data de 3 Martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol aproape identic cu al nostru. https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.962332v1 ”, scrie Virgil Păunescu pe pagina sa de facebook.

Directorul OncoGen afirmă că, în februarie, a fost contactat de Ambasada Chinei pe acest subiect și au avut o corespondență cu cercetătorii chinezi.

Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să apoi adauge „All Rights Reserved”.

Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre,… deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”, scrie Virgil Păunescu.

În februarie, cercetătorii timișoreni de la Oncogen anunțau că se află la un pas de crearea unui vaccin împotriva COVID-19, lipsa unui aparat sabotează această realizare uriașă.

4 răspunsuri

  1. TOATA LUMEA ESTE DE VINA TOTI AU ACCEPTAT ACEST TACIT PLAN MARSHAL PT CHINEZI ,PT. CA LUCREAZA MULT IEFTIN SI ….MAI TOT TIMPUL BINE.

  2. Nu sunt virusolog dar stiu din specialitate mea ca dezvoltarea Chinei s-a bazat pe furt intelectual. ACUM INSA ESTE VORBA DE VIATA NOASTRA SI NU PUTEM SA NE MAI LASAM FURATI. Am cercetat materialele si mie fara a fi specialist mi se pare FURT LA DRUMUL MARE. Comparati si voi extrase din cele doua lucrari :

    ORIGINALUL
    :preprints.org > științele vieții > imunologie > 202002.0102.v1
    Document de lucru Raport Raport Versiunea 1 Această versiune nu este revizuită
    Proiectarea unui vaccin peptidic lung sintetic bazat pe epitop pentru contracararea noului coronavirus din China (2019-nCoV)
    Florina Bojin 1,2 , Oana Gavriliuc 1,2 , Michael-Bogdan Mărgineanu 1 , Virgil Păunescu 1,2 1 Centrul de Cercetare OncoGen, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brinzeu”, Timișoara,România.
    2 Departamentul de Științe Funcționale, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babes”Timisoara, Timisoara, Romania
    Autorul :Prof. Dr. Virgil Păunescu
    Departamentul de Științe Funcționale, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babes”Timisoara
    Piața Eftimie Murgu nr. 2A, RO ‐ 300041, Timișoara, România.
    Tel / Fax: 0040‐256‐490507
    E-mail: vpaunescu@umft.ro
    Abstract
    În acest raport, demonstrăm că este posibil să proiectăm candidați la vaccin peptid pe bază de epitop
    pentru a contracara romanul coronavirus China (2019-nCoV) folosind o abordare similară cu cea utilizată în terapia de vaccinare cu neoantigen.
    Am identificat candidații la vaccinul peptidic multiepitop față de 2019-nCov care pot declanșa
    atât reacția imunitară a celulelor CD4 + cât și CD8 + T cu eficiență crescută datorită prezenței CD4 +
    și epitopi de celule T CD8 + și un linker sensibil la cathepsină.
    Mai mult, sugerăm că strategia de proiectare a peptidelor ar trebui să includă HLA specific populației alele pentru a optimiza specificitatea de legare a peptidelor. Ne referim la acest lucru ca fiind popularizat vaccinomics.
    Cuvinte cheie: 2019-nCoV; coronavirus; vaccinul peptidic; Epitop CD4 + ; Epitop CD8 + .
    Preprints (www.preprints.org) | FĂRĂ REVISTA PE PE | Postat: 8 februarie 2020
    © 2020 de către autor (autorii). Distribuit sub licență Creative Commons CC BY .
    Introducere
    Virusul pneumoniei de pe piața fructelor de mare Wuhan, cunoscut și sub denumirea de 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) este un relativ atât pentru sindromul respirator acut sever mortal (SARS), cât și pentru cel respirator din Orientul Mijlociu virusuri cu sindrom (MERS). Conform Organizației Mondiale a Sănătății, până la 30 ianuarie, numărul din cazuri confirmate a sărit la peste 9692 cu peste 200 de persoane decedate ca urmare a infecţie. Prin comparație, SARS s-a răspândit la nivel mondial în 2002-03, infectând 8000 și ucigând mai mult decât700 de persoane (Chen și colab., 2017).
    Vaccinurile tradiționale pentru boli virale au avut un succes limitat în cazul epidemiilor virale cu valori ridicate ratele de mutație. Multe strategii de vaccinare se bazează pe o protecție mediată de anticorpi, care poate fi foarte eficient în prevenirea infecției cu virus, dar datorită variabilității multor proteine ​​de suprafață ale virusului(facilitat de ratele mari de mutație), virusul poate scăpa și infecta celulele gazdă (Rosendahl Huber,van Beek, de Jonge, Luytjes, & van Baarle, 2014).
    În plus, vaccinurile clasice pe bază de anticorpi sunt adesea inductorii slabi ai răspunsurilor celulelor T. De inclusiv fragmente de proteine ​​mici (peptide), într-un vaccin, care poate fi prezentat de major molecule de complex de histocompatibilitate (MHC) la celulele T CD4 + și CD8 + , răspunsuri specifice ale celulelor Tpoate fi indusă (Rosendahl Huber și colab., 2014). Celulele T CD8 + sunt citotoxice și pot ucide virusul infectat
    celulele, ajutând la eliminarea infecției, în timp ce celulele T CD4 + funcționează ca celule „ajutatoare” și pot direcționa activitatea altor celule imune împotriva unei amenințări virale prin eliberarea de mediatori specifici.
    Abordarea pe care am folosit-o pentru proiectarea potențialilor candidați la vaccinul peptidic are o comunitate -strategie personalizată la nivel, pe care o denumim vaccinomică populationalizată, care permite realizarea proiectarea peptidelor pe baza secvenței genomului a virusului țintă și a caracteristicilor imunitare a populațiilor țintă, variabilă la nivelul genei. Bazat pe antigenul leucocitelor umane (HLA)variație de alele genice, vaccinurile peptidice pot fi mai eficiente pentru o anumită comunitate sau individual. Selecția peptidelor care ar putea acționa ca vaccinuri este determinată de legareapeptida virală procesată cu moleculele MHC clasa I și II și alelele HLA relevante.Am identificat candidații pentru vaccinul peptidic multiepitop împotriva nCov care pot declanșa ambii Răspunsul imunitar al celulelor CD4 + și CD8 + T.metode
    Am folosit secvența genomului de izolat de coronavirus Wuhan-Hu-1 (MN908947.3 / Ref Seq
    NC_045512: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/NC_045512.2) pentru identificarea proteinelor conservate cu un potențial redus de mutație, care ar putea reprezenta sursa de antigen.
    Am identificat proteine ​​spike (de tip S) importante pentru aderență și fuziune și pentru membrană (M-tip) proteine ​​importante pentru replicare și exocitoză virionică.
    Instrumentul de bioinformatică de la serverul Imune Epitope Database (IEDB) a fost utilizat pentru a identifica potențialul Epitopii de celule T din secvențele proteinelor țintă.
    Pentru epitopii de celule T CD8 + , metoda de predicție a integrat legarea MHC clasa I, proteasomală clivaj și eficiența transportului TAP.
    Rezultate
    Izolația coronavirusului Wuhan-Hu-1 este un poli-simț pozitiv, monocatenar
    virusul ARN adenilat, cu un genom de 29,9 kb (29903 bp), printre cele mai mari dintre toate virusul ARN genomilor.
    Pe baza secvenței de genom publicată din 2019-nCoV (RefSeq NC_045512), avem
    proteine ​​cu membrană spike și membrană au fost identificate ca țintă pentru vaccinul nCoV.
    Instrumentul de bioinformatică de la serverul Imune Epitope Database (IEDB) a fost utilizat pentru a identifica potențialul
    Epitopii de celule T din secvențele acestor proteine.
    După cum am menționat anterior, o considerație importantă la vaccinarea cu peptide este HLA
    specificitate. Deoarece peptidele prelucrate se leagă direct la canalul de legare MHC clasa I peptida
    trebuie să corespundă tipului HLA al individului vaccinat (Rosendahl Huber și colab., 2014). Pentru adepășim nevoia de vaccinare individualizată, am selectat epitopuri scurte cu capacitate
    pentru a lega mai multe alele HLA și am ales în special pentru acest exemplu cele mai frecvente alele în România (tabelul 1), în conformitate cu Constantinescu și colab. (Constantinescu și colab., 2016).

    FURTUL

    Multi-epitope vaccine design using an immunoinformatics approach for 2019 novel coronavirus in China (SARS-CoV-2)
    Ye Feng, Min Qiu, Shengmei Zou, Yun Li, Kai Luo, Rongchang Chen, Yingqiang Sun, Kui Wang, Xinlei Zhuang, Shanshan Zhang, Shuqing Chen, Fan Mo
    doi: https://doi.org/10.1101/2020.03.03.962332
    This article is a preprint and has not been certified by peer review

    Abstract
    Un nou SARS-CoV-2 coronavirus, descoperit recent la Wuhan, China, a provocat peste 74000 de cazuri de infecție și 2000 de decese. Datorită cazurilor în creștere rapidă și indisponibilității terapiei specifice, există o nevoie disperată de vaccinuri pentru a combate epidemia de SARS-CoV-2. În studiul de față, am efectuat o abordare in silico bazată pe genomul virusului disponibil pentru a identifica epitopii antigenici de celule B și epitopi cu celule T restrânse cu leucocite-antigen uman (HLA). Au fost identificate inițial 61 de epitopuri cu celule B, dintre care 19 cu imunogenitate potențială mai mare au fost utilizate pentru proiectarea vaccinului. Au fost prezise 499 epitopuri de celule T care arătau afinitate cu cele mai populare 34 de alele HLA din populația chineză. Pe baza acestor epitopuri, 30 de candidați la vaccin au fost proiectați și inspectați împotriva riscurilor de siguranță, inclusiv toxicitatea potențială peptide omologe, farmaceutice și peptide bioactive umane. Majoritatea peptidelor vaccinate conțineau epitopi cu celule B și T-celule, care pot interacționa cu cele mai răspândite alele HLA, reprezentând aproximativ 99% din populația chineză. Analiza de andocare a arătat legături stabile de hidrogen ale epitopilor cu alelele lor HLA corespunzătoare. În concluzie, aceste peptide antigenice putative pot provoca răspunsul de rezistență la infecția virală. Experimentele in vitro și in vivo sunt necesare pentru a valida eficacitatea acestui vaccin peptidic. Analiza de andocare a arătat legături stabile de hidrogen ale epitopilor cu alelele lor HLA corespunzătoare. În concluzie, aceste peptide antigenice putative pot provoca răspunsul de rezistență la infecția virală. Experimentele in vitro și in vivo sunt necesare pentru a valida eficacitatea acestui vaccin peptidic. Analiza de andocare a arătat legături stabile de hidrogen ale epitopilor cu alelele lor HLA corespunzătoare. În concluzie, aceste peptide antigenice putative pot provoca răspunsul de rezistență la infecția virală. Experimentele in vitro și in vivo sunt necesare pentru a valida eficacitatea acestui vaccin peptidic.
    Drepturi de autor
    Titularul dreptului de autor pentru această imprimare prealabilă este autorul / finanțatorul, care a acordat bioRxiv o licență pentru afișarea amprentei în permanență. Toate drepturile rezervate. Nu este permisă reutilizarea fără permisiune.

  3. Stiu . Am trimis eu la cativa politicieni. Inca se poate rezolva ceva in sensul prin discutii cu chinezii, sa fim si noi parte la producerea vaccinului . Dar reactia …… In plus l-am ascultat pe profesorul Paunescu la B1 care spune ca stie ministrul de resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri