Caută
Close this search box.

Costache: Suntem DEPARTE de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa, Spania

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, afirmă că scenariul 2 luat în calcul referitor la COVID 19 reprezintă „o fază de transmitere sporadică în comunitate” şi în momentul de faţă România este „departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania”.

„Deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania, nu mai vorbim de Coreea de Sud.

În momentul de faţă, vreau să repetăm cifrele: avem 25 de pacienţi diagnosticaţi (n.r.: 29 marţi seara), sunt cinci care sunt deja vindecaţi cu tratamentul antiretroviral specific care se practică, e un tratament inovativ.

De asemenea, este foarte important că, dintre cei 20 care sunt internaţi în momentul de faţă, toate sunt forme uşoare ale bolii, nu există niciun pacient intubat.

Există 107 persoane în carantină şi 11.000 care sunt izolate la domiciliu. Avem constituită această bază de date interactivă, cu tot ce înseamnă DSP, spitale judeţene şi o cameră de comandă la Ministerul Sănătăţii, pentru a putea reacţiona în timp real şi a putea optimiza stocurile, deci tot ce înseamnă măşti, echipamente de protecţie, biocide, ventilatoare”, a afirmat Costache.

El a declarat, porivit Agerpres, că în cursul zilei a avut loc o videoconferinţă împreună cu reprezentanţii Comisiei de terapie intensivă a Ministerului Sănătăţii, cu toate spitalele din ţară şi cu Direcţiile de Sănătate Publică pentru pregătiri în cazul trecerii la următoarele scenarii.

FOTO: euractiv.ro

„Este important să fim foarte bine pregătiţi şi să nu întârziem foarte mult, prin măsuri”, a adăugat Victor Costache.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat că scenariul 2 luat în calcul referitor la COVID19 presupune „pregătiri suplimentare” din partea autorităţilor în ceea ce priveşte reţeaua medicală şi i-a cerut ministrului Sănătăţii să ofere „explicaţii simple” pe înţelesul cetăţenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri