Caută
Close this search box.

FOARTE IMPORTANT. Despre efortul fizic și pandemia virală: „Oamenii trebuie să înţeleagă asta”

Laurent Chevalier este unul dintre cei mai renumiţi cardiologi din Franţa, medic la Centrul de Medicină Sportivă Bordeaux-Merignac, iar în contextul actual, când foarte mulţi sportivi sunt izolaţi la domiciliu, cotidianul L’Equipe i-a cerut sfatul. Medicul le recomandă oamenilor să nu-şi forţeze limitele în această perioadă, pentru că riscurile sunt mari.

„Am văzut multe clipuri video cu oamenii care se antrenează acasă şi mi s-a părut că sunt prea intense. Unii pedalau ca nebunii, alţii au alergat un maraton în apartament. Asta e o mare problemă în timpul unei pandemii virale, cum traversăm noi. Infecţiile virale nu sunt compatibile cu efortul, iar oamenii trebuie să înţeleagă asta”, a declarat Laurent Chevalier.

El a explicat cum ar trebui abordată situaţia de faţă, atât de sportivii profesionişti, cât şi de amatori. „Riscul creşte odată cu durata efortului şi intensitatea acestuia. Sfatul meu pentru oameni este să nu facă un efort mare şi să rămână sub 80% din frecvenţa lor cardiacă maximă. Le recomand să evite şedinţele de antrenament mai lungi de o oră”, a spus cardiologul francez.

Chevalier s-a referit şi la cei care au simptome specifice COVID19. „Oamenii care au febră sau dureri musculare trebuie să stopeze orice activitate fizică şi să ia o pauză de opt zile. Este o regulă de aur stabilită în 2006 de către Clubul Cardiologilor Sportivi, dar care am văzut că este ignorată frecvent. Riscul este moartea subită. Un asemenea virus se propagă în muşchiul cardiac, produce o aritmie, iar efectul poate fi devastator”, a explicat Laurent Chevalier pentru lequipe.fr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri