Procurorii DNA au decis să extindă acuzaţiile la adresa medicului Mircea Beuran şi cu infracțiunea de mărturie mincinoasă. Alături de Mircea Beuran, şi alte persoane sunt cercetate pentru această faptă, iar procurorii DNA urmează să recurgă la confruntări şi testări cu detectorul de minciuni, susțin surse judiciare citate de JustNews.

Plaja acuzaţiilor din dosar s-a extins şi cu privire la infracțiunea de ameninţare, ce ar fi fost comisă la adresa martorei, denunţătoare a medicului Beuran.

Este vorba de chirurgul Carmen Haiducu, care ar fi fost ameninţată pe pagina sa Facebook de persoane care acum sunt căutate de procurorii DNA. Femeia a depus plângerea prealabilă pentru fapta de hărţuire pe data de 3 martie, iar după primele verificări, anchetatorii DNA s-au autosesizat și pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei.

Aceste fapte s-ar fi comis prin intermediul aplicaţiei Facebook, ceea ce ar îngreuna identificarea presupuşilor autori.

Pe de altă parte, procurorii DNA au solicitat recent Spitalul de urgență Floreasca noi înscrisuri în legătură cu activităţile de serviciu ale medicului Mircea Beuran, iar pe data de 20 februarie, pe numele lui Mircea Beuran și la dispoziția DNA au fost depuse într-un cont special sumele de 21.400 de lei şi 1.250 de euro.

Mircea Beuran este suspectat de procurorii DNA că ar fi primit o mită de 10.000 de euro în anul 2018, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Postul urma să fie scos la concurs la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar denunțul a fost formulat chiar de persoana care a dat banii, chirurgul Carmen Haiducu.

Curtea de Apel București a decis pe 20 februarie să mențină decizia dată de Tribunalul Municipiului București, privind plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu.

196 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here