Caută
Close this search box.

Portugalia ÎNCHIDE luni şcolile şi universităţile

portugalia

Toate şcolile din Portugalia vor fi închise cu începere de luni, cel puţin până la Paştele Catolic, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a decis guvernul de la Lisabona.

„Principiul prudenţei ne impune să suspendăm cu începere de luni toate activităţile de învăţământ faţă în faţă în şcoli”, a anunţat premierul Antonio Costa, într-un discurs televizat.

Măsura, care afectează peste 1,6 milioane de copii şi adolescenţi frecventând şcolile publice şi private din ţară, va rămâne în vigoare cel puţin până la 9 aprilie, ajunul Vinerei Mari a Paştelui Catolic.

Principalele universităţi din Portugalia şi-au suspendat deja cursurile pentru cei aproximativ 370.000 de studenţi.

Antonio Costa a mai anunţat o serie de alte măsuri temporare, cum ar fi închiderea cluburilor de noapte, interdicţia pentru pasagerii de pe navele de croazieră să debarce în porturile portugheze sau limitarea vizitelor la căminele de pensionari.

Potrivit unui bilanţ întocmit joi dimineaţă, autorităţile sanitare portugheze au detectat până în prezent 78 de cazuri de persoane contaminate cu COVID-19.

Niciun deces nu a fost înregistrat până acum, iar primul pacient considerat vindecat a părăsit joi un spital din Porto, marele oraş din nordul ţării.

Guvernul de la Lisabona a recomandat de luni seară anularea sau amânarea evenimentelor publice cu peste 1.000 de persoane în spaţiu închis şi peste 5.000 de persoane în aer liber.

Joi, Liga portugheză de fotbal a decis să suspende campionatele D1 şi D2 „pentru o perioadă nedeterminată”.

Atacantul echipei de fotbal Juventus Torino Cristiano Ronaldo va rămâne în continuare în arhipelagul Madeira, unde se află începând de marţi, unul dintre coechipierii săi, apărătorul italian Daniele Rugani, fiind depistat pozitiv la COVID-19.

Starul lusitan a lipsit de la antrenamentele efectuate de colegii săi de la Juventus marţi şi miercuri, la centrul sportiv Continassa de la Torino, pentru a-şi vizita mama, Dolores Aveiro, aflată în recuperare în Portugalia, după un atac vascular cerebral (AVC), suferit săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri