Caută
Close this search box.

PSD amenință că va depune un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor

psd

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, cere guvernului să plafoneze prețurile și amenință că dacă nu o va face, atunci social-democrații vor depune un proiect de lege în regim de urgență, prin care să fie plafonate prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Plafonarea ar urma să se facă nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni.

”Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții. Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a scris Simonis, pe Facebook.

Problema cu plafonarea prețurilor e însă una majoră: dată fiind izolarea autoimpusă de mulți angajați sau angajatori, prețurile la diverse resurse sau servicii au fluctuații enorme (de exemplu, transportul mărfurilor), așa că prețurile finale depind de aceste fluctuații.

Experimentele din ultimul secol cu plafonarea prețurilor, chiar și în condiții de criză, au demonstrat că o consecință automată este apariția pieței negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri