Caută
Close this search box.

PSD susţine că meritul pentru robotul care dezinfectează spitalele îi aparţine

psd

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu recidivează. Ea se laudă cu faptul că un robot, un singur robot, a fost pus la dispoziţia Institutului Matei Balş, pentru a face dezinfectarea spitalului.

„Primul robot angajat la un spital în lupta contra COVID-19. Un robot al unui start-up finanţat de programul PESEDIST Start-up Nation (pe care PNL voia să-l desfiinţeze). Un robot despre care Q Magazine a scris încă din august 2019 că e capabil să dezinfecteze spitale, dar la acea oră nu era solicitat de nimeni…”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Bucharest Robots şi Asociaţia Suport au anunţat că pun la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” un robot autonom de dezinfecţie. Robotul autonom UVD este capabil să se poziţioneze singur în camera ce trebuie dezinfectată, fără ajutorul omului. Tehnologia Robotului UVD este eficientă în combaterea bacteriilor, virusurilor, fungilor şi a altor patogeni.

Care a fost de fapt contribuţia PSD la această mare realizare? Robotul a fost achiziţionat prin Programul Start-up Nation.

„Cu banii primiţi prin programul ‘Start-up Nation’ au achiziţionat doi dintre roboţii pe care-i au acum şi o imprimantă 3D pentru a-i putea personaliza. Sunt achiziţii destul de costisitoare. Un robot umanoid, de exemplu, costă peste 30 000 de euro, alţii pot fi şi de 50 000 de mii. Roboţii umanoizi sunt utilizaţi la ora actuală la diverse evenimente, pentru a afişa pe ecranele lor diferite mesaje, dar şi pentru a fi integraţi în educaţie, în industria de retail. De asemenea, industria medicală şi cea a logisticii vor avea în curând roboţi în activitatea lor”, a scris Q Magazine, anul trecut.

Firma respectivă a dorit apoi să vândă unul dintre roboţi. „Negociem acum cu o multinaţională pentru a vinde unul dintre roboţi. Acesta ar putea lua locul omului de la recepţii”, declară reprezentanta firmei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri