Caută
Close this search box.

Republica Moldova înregistrează primul deces provocat de COVID-19

corornavirus

O femeie de 61 de ani din Republica Moldova a murit din cauza coronavirusului în jurul orei 3 noaptea, la Spitalul Clinic Republican din Chișinău.

Potrivit publicației Deschide.md, este vorba despre cea de-a doua pacientă infectată cu virusul COVID-19.

Fmeia revenise recent din Italia, anunțau pe 10 martie autoritățile. Localitatea de unde era originară femeia a intrat în carantină, susține managerul Spitalului Republican, iar mai mulți oameni cu care a interacționat au fost, de asemenea, infectați.

Au fost 4 zile și 4 nopți de luptă pentru viața acestei paciente. Cu părere de rău, la ora 02:45, aceasta a cedat. A survenit un stop cardiac. Ea s-a aflat la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți, dintre care una si jumătate a fost la intubare. Medicii au lucrat respectând toate măsurile de protecție. (…) Bolnava, cu părere de rău, s-a aflat în sat timp de o săptămână după ce s-a întors din Italia. Din informațiile noastre, satul de unde este originară doamna este în carantină. Sunt foarte mulți bolnavi la supraveghere în acel sat. În stare critică nu este nimeni. Iată la ce duce nerespectarea regimului de autoizolare care i-a fost recomandat doamnei. Cu părere de rău, ea nu l-a respectat și mai mulți oameni au fost infectați”, a declarat Anatol Ciubotaru, managerul Spitalului Republican.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că femeia suferea de mai multe boli cornice, printre care diabet zaharat și tensiune arterială.

Autoritățile au anunțat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, atunci când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. Aceasta a ajuns la Chișinău cu avionul. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care a revenit din Italia, după ce a fost într-o vizită la prietena ei.

În același timp, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 14 sunt copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri