Caută
Close this search box.

Traian Băsescu despre migranți: ‘VA FI PRĂPĂD la graniţele României’

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că ţara noastră nu va putea gestiona valul de migranţi, după ce Turcia a decis să dea drumul refugiaţilor sirieni spre Europa. Europarlamentarul PMP susţine că Europa „nu este pregătită să facă faţă unui astfel de val de migraţie”.

„Preşedintele Turciei a decis să dea drumul sirienilor din taberele Turciei spre Europa. 13.000 spun observatorii ONU. Cifra comunicată de guvernul turc este 73.800. Va fi prăpăd la graniţele României”, a declarat Traian Băsescu, la România Tv.

Fostul preşedinte a amintit că în taberele de refugiaţi sunt 3,6 milioane de migranţi din Siria, Iran, Afganistan.

„Dacă Erdogan să drumul la aceşti oameni şi le spune să îşi caute viitorul în Europa, Europa nu este pregătită să facă faţă unui astfel de val de migraţie. (…) Acest om generază un dezastru al migraţiei în Europa dacă cifrele pe care le anunţă sunt adevărate”, a spus europarlamentarul PMP.

Traian Băsescu susţine că, în această situaţie, România nu va putea să rămână în afara obligaţiilor de a primi migranţi. De asemenea, fostul preşedinte a reafirmat că se declară „un adversar al ideii de a primi migranţi ilegali”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri