Criticata dur de Ludovic Orban pentru proiectul de lege privind eliberarea din puşcarii a deţinuţilor cu pedepse până în 7 ani, Alina Gorghiu îşi reconsideră poziţia şi solicită ca legea să fie respinsă de Camera Deputaţilor. Legea a fost adoptată zilele trecute de Senat cu o largă majoritate.

„În acest context de emoţie şi teamă socială, este raţională respingerea, în Camera Deputaţilor, a proiectului referitor la executarea la domiciliu a pedepsei închisorii. Subiectul nu trebuia să bruieze agenda şi lupta guvernului împotriva coronavirusului”, a declarat Gorghiu, la B1 TV.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o „aberaţie” şi a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.

„Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca preşedinte al PNL şi, de asemenea, în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR.

Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român în viziunea Guvernului pe care îl conduc, este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea şi nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România”, a declarat Ludovic Orban.

541 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =