Caută
Close this search box.

Ana Birchall, ameninţată cu moartea, pentru încercare de desfiinţare a Secţiei Speciale

ana birchall

Ana Birchall afirmă că a primit ameninţări cu moartea în momentul în care, ca ministru al Justiţiei, a anunţat că este de acord cu desfiinţarea Secţiei Speciale.

„Absolut corectă poziţia Procurorului General. Aşa cum am spus mereu (deşi mi-am atras critici, campanii de denigrare în presă, ameninţări, inclusiv cu moartea, o acţiune sicanatorie la CCR din partea găştii Savonea -castigata de mine- şi în final excluderea din partid) Secţia Specială (SIIJ) în actuala forma moşita de Iordache, Tudorel Toade şi compania este toxică pentru sistemul judiciar şi trebuie desfiinţată”, a scris Birchall, pe Facebook.

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a declarat că îşi păstrează părerea, conform căreia Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) ar trebui desfiinţată, ea aducând ca argumente faptul că SIIJ are o încărcătură mare de dosare şi un număr mic de procurori, nu poate instrumenta cauze care sunt mari consumatoare de resurse şi pune omul pe drumuri pentru audieri.

„Categoric că am aceeaşi opinie, opinia exprimată anul trecut, atunci când eram purtător de cuvânt ad hoc al asociaţiei în care activăm. Nu a fost una de dragul discuţiei, ci întemeiată încă din anul 2017, când domnul ministru Toader a produs celebrele slide-uri, dar în spatele cărora nu vedeam o justificare reală”, a afirmat Gabriela Scutea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri