Caută
Close this search box.

Donald Trump sistează finanțarea pentru OMS

trump

Președintele american a anunțat marți seară că va înceta să finanțeze Organizația Mondială a Sănătății pentru că „a eșuat în misiunea sa de bază”, ca răspuns la focarul de coronavirus.

Donald Trump a acuzat că organizația a promovat propaganda Chinei privind virusul ceea ce a condus ca pandemie să fie mai extinsă decât ar fi trebuit.

„Ordon administrației mele să oprească finanțarea, cât timp se face o evaluare a rolului Organizației Mondiale a Sănătății în gestionarea greșită și acoperirea răspândirii coronavirusului”, a declarat Trump la o conferință de presă susținută la Casa Albă.

Aproape 2 milioane de persoane au fost infectate la nivel global, iar circa 124.000 au decedat, de când virusul a început să se extindă la finalul anului trecut în China.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres a afirmat că nu este momentul acum pentru o reducerea a resurselor OMS.

„Acum este momentul pentru unitate și pentru comunitatea internațională să lucreze împreună în solidaritate pentru stoparea virusului și a consecințelor sale nimicitoare”, a afirmat Antonio Guterres, citat de Europa Liberă.

Statele Unite este cel mai mare donatar la bugetul OMS, cu o contribuție de de peste 400 de milioane de dolari în 2019, circa 15% din bugetul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri