Caută
Close this search box.

Ger la început de aprilie – minus 11,9 grade Celsius la Topliţa şi minus 11 la Miercurea Ciuc

Începutul lunii aprilie a venit cu temperaturi scăzute în Harghita, cea mai coborâtă valoare fiind înregistrată la Topliţa, unde mercurul termometrelor a arătat minus 11,9 grade Celsius, în vreme ce la Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 11 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Adrian Paşol, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, şi în alte zone ale judeţului Harghita s-au înregistrat temperaturi scăzute.

Potrivit Agerpres, la Joseni a fost consemnată o valoare de minus 10,9 grade Celsius, la staţia de munte de la Bucin au fost minus 10,1 grade, iar la Odorheiu Secuiesc, mercurul termometrelor a arătat minus 7,4 grade.

Adrian Paşol a afirmat că aceste valori sunt mai scăzute decât normele climatologice ale perioadei, care sunt cuprinse, în judeţ, între minus un grad Celsius şi plus un grad Celsius.

Răcirea vremii se datorează unei mase de aer rece, care a pătruns în zonă de câteva zile şi a dus la căderea de ninsori, iar pe fondul unui cer senin, temperaturile au scăzut în tot judeţul.

În această noapte, pe un fond de cer senin, temperaturile vor fi cel puţin la fel de scăzute, dacă nu şi mai jos. Începând de mâine noapte, temperaturile vor fi tot cu minus, dar nu atât de scăzute, intrăm pe o uşoară încălzire„, a mai precizat Adrian Paşol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme deosebit de rece şi îngheţ la sol, care va fi valabilă de miercuri până vineri, în toată ţara.

Astfel, în intervalul 1 aprilie, ora 10:00 – 3 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, îndeosebi în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

Se va produce brumă şi local îngheţ la sol.

„Pe parcursul zilei de miercuri, 1 aprilie, vântul va mai prezenta unele intensificări în regiunile sudice, amplificând senzaţia de frig, iar în extremitatea de sud-vest a ţării, local, se vor semnala precipitaţii slabe mixte”, notează meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri