Caută
Close this search box.

Hotnews: Cum a fost suspendat la o zi după aprobare Ordinul care prevedea că persoanele de peste 65 de ani sunt sunate de autorități și ajutate

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care au nevoie de alimente, medicamente pentru boli cronice sau alte produse de primă necesitate ar fi urmat să fie sprijinite printr-un proiect al Observatorului Român de Sănătate, ONG condus de Vlad Mixich, și al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ele urmau să fie contactate cu ajutorul unui robot telefonic și să li se adreseze un set de 10 întrebări-standard cu ajutorul cărora să fie identificate nevoile lor.

Apoi, voluntarii ORS și ai DSU ar fi trebuit să urmărească îndeplinirea acestor nevoi de către autoritățile cele mai apropiate geografic de oamenii care au spus că au nevoie de ajutor.

Proiectul „Robotul telefonic pentru monitorizarea la domiciliu a vârstnicilor în perioada epidemiei de SARS-CoV-2” a fost aprobat luni, 13 aprilie, printr-un Ordin al Ministerului Afacerilor Interne și al Departamentului pentru Situații de Urgență, fiind semnat de șeful DSU, Raed Arafat. O zi mai târziu, Ordinul a fost suspendat. La presiunea unor primari, spun surse citate HotNews.ro.

Odată aprobat, proiectul, la care s-a lucrat pro bono timp de 3 săptămâni, ar fi urmat să fie funcțional în 2-3 zile, chiar la finalul acestei săptămâni, declară Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate. Citește textul mai departe pe Hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri