Caută
Close this search box.

Ordonanța Militară numărul 9. Marcel Vela: Am prelungit suspendarea zborurilor; Piețele rămân deschise

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat în această seară măsurile din Ordonanța Militară numărul 9.

Printre măsurile precizate, Marcel Vela a anunțat că se prelungește suspendarea zborurilor, că piețele agroalimentare rămân deschise și că se reia exportul de cereale.

-E foarte important să avem puterea de a îmbina cu înțelepciune latura spirituală cu cea a prevenirii răspândirii inamicului. Dragi români, fac apel să respectați toate prevederile legale și recomandările primite de la BOR. Evitați aglomerările, interacțiunea cu alte persoane. Nu mergeți în vizite și nu primiți invitați.

-Sunt conștient că e greu, motiv pentru care am ajuns la un acord cu BOR pentru a ne asigura că lumina sfântă ajunge la toți românii care-și doresc asta.

-Starea de urgență a fost prelungită, era necesar. Noi toți avem un dușman comun: noul tip de coronavirus.

-Vă asigur că MAI nu se relaxează în această perioadă. Zilnic vor fi la datorie polițiști, jandarmi, militari, pompieri. Pentru a face un nou pas, ca să prevenim eficient răspândirea cu coronavirus, astăzi am semnat și am prezentat spre aprobare domnului Orban Ordonanța Militară Nr. 9.

-Am prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Italia, Franța, Germania. Ele au fost suspendate în ordonanțele anterioare și astăzi sunt prelungite.

-O altă prevedere importantă e legată de lucrătorii transfrontalieri. Ei sunt exceptați de la izolare dacă nu prezintă simptome.

-A fost un alt punct important în analiză cu privire la piețele agroalimentare. Ele rămân deschise în această perioadă

-Un alt punct se referă la interzicerea exportului de grâu, care a fost precizată și impusă în ordonanța anterioară. Prin ea, articolele care interzic acest export își încetează aplicabilitatea.

-Le mulțumesc celor din diaspora pentru că au înțeles că sărbătorile la distanță înseamnă iubirea pentru cei dragi.

-Avem încă 13.254 de locuri libere în carantină. Carantina la domiciliu e aplicabilă în ultima fază, care nu se aplică în acest moment în România. Cei care au înțeles că dacă se întorc în țară pot sta în izolare la domiciliu au înțeles greșit.

-Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le faceți în această perioadă. Vă doresc multă, multă sănătate. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe români. Vă doresc tuturor sărbători liniștite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri