Plasarea orașului Țăndărei în carantină totală a condus la o desfășurare uriașă de forțe pentru a-i obliga pe localnici să stea izolați în case, în contextul pandemiei de coronavirus, iar cu ocazia descinderilor, polițiștii ar fi confiscat 11 arme AK-47 de la interlopi.

Totul s-ar fi întâmplat în urma unor acțiuni desfășurate sâmbătă, 4 aprilie 2020, între orele 14.00 – 22.00, pe raza orașului Țăndărei și a municipiului Slobozia.

Raziile efectuate de sute de polițiști, jandarmi, militari și polițiști locali au avut rezultate uriașe, mai ales că forțele de ordine au reușit să confiște 11 arme letale și două neletale.

„Au fost controlate în trafic 630 de autovehicule și legitimate peste 900 de persoane. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări pe raza orașului Țăndărei la persoanele fizice deținătoare de arme, în cadrul activităților fiind ridicate 11 arme letale și 2 neletale, în conformitate cu prevederile stabilite prin ordonanțele militare. De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite și au confiscat bunuri în valoare de peste 2000 de lei”, se arată într-o informare a Poliției, potrivit independentonline.ro.

Potrivit unui reportaj al DW România, armele confiscate sâmbătă la Țăndărei ar fi ‘aceleași puști de asalt AK-47 pe care polițiștii și jandarmii le-au confiscat în urmă cu zece ani și care au fost returnate la finalul acelui proces încheiat cu achitarea definitivă a tuturor inculpaților pe motiv că faptele pur și simplu s-au prescris’.

6.601 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =