Ludovic Orban a declarat joi, întrebat despre posibilitatea redeschiderii bisericilor o dată cu relaxarea restricțiilor, după 15 mai, că, cel mai probabil, oficierea slujbelor se va face în aer liber, cu respectarea măsurilor sanitare, respectiv obligația purtării măștilor.

„Cel mai probabil, când va fi permisă, oficierea slujbelor nu se va putea face în spații închise, ci în afara bisericilor. Vine vara și se vor putea organiza în bune condiții afară, cu respectarea măsurilor sanitare, cu portul măștii”, a spus premierul, citat de TVR.

Ludovic Orban a subliniat însă că toate măsurile vor fi impuse gradual, în baza unei evaluări din punct de vedere al riscului epidemiologic.

„Suntem în curs de evaluare, pentru fiecare restricţie pe care am impus-o şi aferent fiecărei măsuri de relaxare a restricţiilor se face o evaluare din punct de vedere al riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale. În funcţie de aceste evaluări, luăm deciziile, când se deschid diferitele activităţi.

Deocamdată, în data de 15 mai – în principiu, am luat deciziile – deschiderea va fi graduală, relaxarea măsurilor va fi graduală. Vom aştepta două săptămâni – practic vor fi etape de câte două săptămâni – pentru diferitele măsuri de relaxare.

Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pe fiecare măsură şi continuăm, evident, şi în funcţie de evoluţia epidemiei”, a spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here