Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, spuranumit deputatul Mitralieră, susţine că prin termoscanare „se accesează toate datele personale”. Rădulescu a ţinut să menţioneze că este medic.

„Eu am studiat şi ca medic chestiunea asta şi din punct de vedere al legalităţii şi a respectării drepturilor omului. Măsurarea temperaturii nu poate s-o facă decât un cadru medical. Nu poţi să pui pe unul să măsoare temperatura, care n-are nicio specialitate medicală, nici măcar asistent medical nu e.

Eu am înţeles că prin termoscanare deja se accesează toate datele personale, deci e fără acordul persoanei. Nu se respectă legea care îţi asigură dreptul la informaţii private. Înţeleg că prin termoscanare facială deja în momentul ăla autorităţile respective monitorizează într-un fel sau altul orice fel de persoană din România, pentru că îţi ia datele”, a afirmat Rădulescu, pentru Digi24.

El a mai afirmat că oamenii cu temperatură vor fi arestaţi.

„Ca să interzici intrarea într-o locaţie a unui om să facă cumpărături pentru că are 37 de grade iarăşi este o prostie, deci este o încălcare a dreptului fundamental de mişcare.

Să vină cei de la o secţie de Poliţie să-l ridice şi să-l ducă la spital iar este îngrădirea unui drept, pentru că cel puţin omul ăla trebuie să meargă acasă. Dar din ce am înţeles de la ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în momentul în care temperatura este peste 37,3 grade, prin termoscanare se anunţă o secţie de poliţie care vine şi te ridica.

Toate astea trei la un loc reprezintă nişte încălcări grave. Nu poate să existe o autoritate care să mă urmărească pe mine fără să aibă niciun fel de motiv să ştie în orice moment unde sunt, unde intru, de ce intru”, a mai spus Rădulescu.

Recent, mai mulţi lideri ai PSD au contestat şi necesitatea purtării măştii de protecţie. Baronul PSD Dumitru Buzatu a declarat că nimeni nu-l poate obliga să se prostească purtând mască. Liderii PSD s-au fotografiat fără a păstra distanţarea socială şi fără măşti de protecţie.

879 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here