Caută
Close this search box.

FOTO. Incredibil. Marele bancher a murit de cancer, nu de Covid, cum se aștepta toată lumea

Marcel Ospel, fostul preşedinte al UBS, care a transformat banca elveţiană dintr-o bancă locală în una dintre cele mai mari instituţii financiare mondiale, a murit de cancer la 70 de ani, scrie Financial Times.

Moarta lui Ospel a fost anunţată într-o declaraţie dată de văduva şi a treia sa soţie, Adriana Bodmer. El lasă în urmă 6 copii.

În ciuda așteptărilor tuturor, Ospel nu a murit de Covid-19, ci pur și simplu de un cancer vechi. În pofida vârstei și a bolii sale, el nu a fost, totuși, diagnosticat cu noul coronavirus. Incredibil!

Ospel şi-a început cariera la Swiss Bank Corporation, în 1977. El a urcat rapid în cadrul organizaţiei, iar după ce banca a cumpărat SG Warburg, o bancă londoneză, în 1995, Ospel a ajuns şeful acestei subsidiare.

În 1998, ca CEO şi preşedinte al Swiss Bank Corporation, Ospen a orchestrat cea mai mare reuşită a carierei, reuşind o fuziune cu Union Bank of Switzerland, pentru a forma UBS. El a devenit şeful noului creditor format, la vremea respectivă cel mai mare creditor european după active şi a doua bancă la nivel mondial. Sub conducerea lui Ospel, UBS a continuat să crească puternic.

În 2001, el a devenit preşedintele băncii. Sub conducerea sa, în următorii şapte ani, UBS s-a implicat şi mai mult în scheme financiare riscante. El a devenit unul dintre cei mai puternici şi cel mai bine conectaţi politic oameni din Elveţia. De multe ori s-a vorbit despre el ca un potenţial candidat pentru Bundestrat, care serveşte ca guvern al Elveţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri