Marcel Ospel, fostul preşedinte al UBS, care a transformat banca elveţiană dintr-o bancă locală în una dintre cele mai mari instituţii financiare mondiale, a murit de cancer la 70 de ani, scrie Financial Times.

Moarta lui Ospel a fost anunţată într-o declaraţie dată de văduva şi a treia sa soţie, Adriana Bodmer. El lasă în urmă 6 copii.

În ciuda așteptărilor tuturor, Ospel nu a murit de Covid-19, ci pur și simplu de un cancer vechi. În pofida vârstei și a bolii sale, el nu a fost, totuși, diagnosticat cu noul coronavirus. Incredibil!

Ospel şi-a început cariera la Swiss Bank Corporation, în 1977. El a urcat rapid în cadrul organizaţiei, iar după ce banca a cumpărat SG Warburg, o bancă londoneză, în 1995, Ospel a ajuns şeful acestei subsidiare.

În 1998, ca CEO şi preşedinte al Swiss Bank Corporation, Ospen a orchestrat cea mai mare reuşită a carierei, reuşind o fuziune cu Union Bank of Switzerland, pentru a forma UBS. El a devenit şeful noului creditor format, la vremea respectivă cel mai mare creditor european după active şi a doua bancă la nivel mondial. Sub conducerea lui Ospel, UBS a continuat să crească puternic.

În 2001, el a devenit preşedintele băncii. Sub conducerea sa, în următorii şapte ani, UBS s-a implicat şi mai mult în scheme financiare riscante. El a devenit unul dintre cei mai puternici şi cel mai bine conectaţi politic oameni din Elveţia. De multe ori s-a vorbit despre el ca un potenţial candidat pentru Bundestrat, care serveşte ca guvern al Elveţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here