Caută
Close this search box.

ÎPS Pimen, înmormântat după reguli stricte. „După punerea în sicriul sigilat, va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților”

ÎPS Pimen, care s-a stins marți noaptea la Institutul Matei Balș din București, la o lună după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, va fi înmormântat după reguli stricte.

Arhiepiscopul de Suceava a murit la 90 de ani. ÎPS Pimen a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a confirmat decesul ÎPS Pimen.

Vasile Bănescu a precizat că Arhiepiscopul de Suceava va fi înmormântat „conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid”.

„Da…Înaltpreasfințitul Pimen a trecut la Domnul.
Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte: „Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El”.

Conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va decide data și detaliile înmormântării.

Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei (în foto) din județul Suceava. În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, a declarat Vasile Bănescu.

Clericul, care a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, era internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

ÎPS Pimen a stat timp de 29 de ani în fruntea arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri