Caută
Close this search box.

OMORÂȚI-L PE CHIRILĂ! ”Dacă premierul micționează relaxat pe reguli dar invită zilnic populația să le respecte, cum ar trebui să privească oamenii chestia asta?”

tudor chirilă

Tudor Chirilă, cunoscutul artist care se implică și în acțiuni civice și participă la proteste, a transmis, pe pagina de socializare, cam cum se ”traduce” acea fotografie în care apar Orban și câțiva miniștri, la un păhărel și o țigărușă.

”O fotografie cu Ludovic Orban – Liderul Dreptei Românești, Raluca Turcan și alți băieți la o masă cu alcool, fără măști, cu Orban fumând și nerespectând distanțarea socială într-o încăpere din interiorul Guvernului României. Cum s-ar putea traduce poza asta? Dă-le mă-n p@#$ mea de reguli și de legi că nu ne vede nimeni. Cam asta e esența.

Cam ce așteptări ar trebui să avem de la un popor care de treizeci de ani are asemenea „lideri politici”? De ce ar trebui să nu încerce să fenteze legile un popor cu asemenea modele? Acuma, pe bune, dacă prim ministrul României micționează relaxat pe reguli în timp ce invită zilnic populația să le respecte, cum ar trebui să privească cetățenii chestia asta? Răspunsul lui Orban e bestial și are și ceva emfază cocoșească în el: „Asta e, dacă e o poză e o poză”, a scris duminică Tudor Chirilă. Care Chirilă nu văzuse încă și cea de-a doua fotografie cu Orban, fără mască și fumând, aceea de la ședința de Guvern …

Tudor Chirilă descrie tabloul din poza ”buclucașă” cu Orban și miniștrii

Tudor Chirilă a dat exemplul colegilor lui artiști, care coboară două etaje din sala de repetiții pentru a fuma. Indiferent că afară plouă sau e frig. ”Sala noastră de repetiție se află la etajul doi într-o clădire cu mai multe spații și colegii mei coboară ordonat să fumeze în pauze afară. Indiferent de vreme. Unii fumează ca șerpii și știu că nu le e ușor. Tot în clădire administratorul (o femeie) fumează la ea în birou că deh, e mai „smecher”. Am atras atenția și unora de la parter care nu ieșeau că „le era frig”.

Dacă suni la poliție să vină să le dea amendă ești „turnător”. Acuma o să fie mult mai simplu: lasă-ne băi nene în pace că și Orban fumează și bea la Guvern, ce vrei? Exact. Ce să mai spui? Orice prim ministru afară, mai ales în contextul ăsta, ar demisiona. Orban n-o s-o facă că el are o misiune mai mare, să salveze țara cu țigara-n gură. Ăștia sunt, fie că e Dragnea, fie că e Orban. Suntem șmecheri, țara suntem noi, o variantă „bagabonțesc” preluată de la Ludovic XIV (măcar ăla nu guverna într-o democrație).

De la ăștia așteptăm noi reforma educației, depolitizarea aparatului administrativ, eficientizarea relației dintre instituțiile statului și cetățean, eliminarea mafiei din sănătate și reforma sistemului, autostrăzi, absorbție de fonduri europene, stoparea defrișărilor, etc. De la ăștia”, a continuat artistul.

În fața atâtor ”obrăznicii” și ”insolențe”, nu avem decât un singur mesaj către epicurienii de la Guvern:

Omorâți-l pe Chirilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri