Caută
Close this search box.

România a depășit pragul de 1.000 decese cauzate de coronavirus

coronavirus

Bilanțul epidemiei de coornavirus în România a ajuns, marți seară, la 1.002 decese. Ultimele victime raportate aveau între 59 și 87 de ani și erau din Suceava, Hunedoara, Brașov, Neamț, Ilfov, Bacău și București.

Ultimele victime ale COVID-19 în rândul românilor

În Suceava a decedat un bărbat de 77 de ani. Acesta a fost depistat pozitiv pe 4 mai și a murit pe 11. Suferea de hipertensiune arterială.

Tot din Suceava era și o femeie de 80 de ani, care locuia într-un centru social. Aceasta a fost confirmată pe 30 aprilie și a murit pe 11 mai. Suferea de insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, diabet zaharat și insuficiență renală cronică.

O altă victimă a epidemiei e o femeie de 73 de ani din Hunedoara. Confirmată pe 28 aprilie, ea a murit pe 12 mai. Suferea de neoplasm mamar bilateral și de o boală renală cronică.

În Brașov a murit, pe 11 mai, un bărbat de 64 de ani, care a fost confirmat pe 5 mai. „Comorbidități: Stenoza aortica, Emfizem pulmonar, Casecsie”.

În Neamț, epidemia a ucis o femeie de 87 de ani, care stătea într-un cămin de bătrâni devenit focar de COVID-19. Depistată pozitiv pe 29 aprilie, ea a decedat pe 12 mai. „Comorbidități: Poliartrita reumatoida, Insuficieță cardiacă cls III NYHA, Dementa senila”.

În Ilfov a murit, pe 12 mai, un bărbat de 59 de ani confirmat pe 7 mai. „Comorbidități: Neoplasm de colon cu perforație, peritonita fecaloida, metastaze cerebrale și hepatice”.

O altă victimă, de data aceasta din Bacău, este un bărbat de 64 de ani. Depistat pozitiv pe 26 aprilie, el a murit pe 12 mai. „Comorbidități: CIC, HTA, Sindrom anemic”.

În Capitală a decedat, pe 10 mai, un bărbat de 71 de ani, care a fost confirmat pe 25 aprilie. „Comorbidități: Insuficiență renală cronică-dializă, Hepatită virală cronică C, Ateroscleroza aortica și a arterei renale”.

Tot din Hunedoara era și o femeie de 73 de ani. Aceasta a fost confirmată cu coronavirus pe 11 mai, zi în care a și murit. „Comorbidități: BPOC, Obezitate morbidă”.

În Bacău a decedat, pe 12 mai, o femeie de 85 de ani depistată pozitiv cu o zi înainte. „Comorbidități: AVC ischemic, Edem cerebral, Cardiomiopatie dilatativa, Obezitate gr III, Ischemie cardiac, BPOC”.

Ultima victimă raportată e o femeie de 74 de ani din București. Confirmată cu coronavrius pe 9 mai, ea a murit pe 12. „Comorbidități: FA, ICC, Poliartrita reumatoidă”.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

Până marți, ora 13.00, când au fost prezentate cele mai recente date ale epidemiei de coronavirus, în România erau înregistrate în total 15.778 de persoane infectate.

Dintre acestea, 7.685 s-au și vindecat și au fost externate din spitale. În schimb, aproape 240 erau internate în secțiile de Terapie Intensivă.

Dincolo de granițe, 2.809 de români au fost depistați pozitiv și 102 au decedat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, o serie de schimbări ce se vor produce din 15 mai, când România trece de la starea de urgență la starea de alertă. Șeful statului a precizat că ne vom putea deplasa în interiorul localităților sau în zonele metropolitane fără declarație pe proprie răspundere. În schimb, deplasările între localități se vor face doar din motive extrem de bine întemeiate și în baza unor astfel de declarații. Competițiile sportive nu se reiau. În primă fază, slujbele se vor ține doar în aer liber. Măștile sunt obligatorii în spațiile închise, la fel și distanța de 1,5 metri între persoane. Măsurile sunt menite să limiteze răspândirea coronavirusului. De asemenea, se redeschid saloanele de înfrumusețare, muzeele și magazinele cu ieșire la stradă. Autorităților locale li se recomandă să redeschidă parcurile.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a anunțat deja că, din 15 mai, se vor redeschide toate parcurile, cimitirele și grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri