Senatul a votat marţi proiectul Guvernului privind starea de alertă. cu modificările aduse de PSD. Miercuri va fi votat, probabil, de Camera Deputaţilor. Dar tot rămân trei zile în care românii nu vor avea nici un fel de reglementări, până când legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

„Am văzut puţin mai devreme declaraţia preşedintelui Iohannis, dar, din păcate, nu am văzut nici o vorbă despre ce se întâmplă cu cele trei zile în care, practic, românii nu vor avea niciun fel de reglementare.

Am auzit însă încă o dată un apel al preşedintelui Iohannis către Parlament la responsabilitate. Parlamentul României, ca de obicei, a fost responsabil, va vota astăzi în scurt timp în Senat proiectul de lege (n.r. Senatul a votat), vom trimite astăzi către Cameră, Camera Deputaţilor se va mobiliza mâine pentru un vot în procedură de urgenţă şi îl vom trimite în procedura de promulgare.

Dar, cu toate aceste eforturi ale parlamentarilor, rămân în continuare trei zile până la momentul la care orice formă de modificare va fi în Monitorul Oficial cu efecte depline”, a declarat Robert Cazanciuc, citat de Digi24.

Întrebat ce soluții vede pentru acoperirea celor trei zile în care teoretic se revine la starea de normalitate, de dinaintea stării de urgență, adică fără nici un fel de restricții, Cazanciuc, care are pregătire juridică și a fost ministru al Justiției, a menționat posibilitatea ca președintele Iohannis să prelungească starea de urgență cu încă trei zile.

331 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here