Daniel Suciu, fost viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, îl atacă pe actualul deținător al portofoliului Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, în contextul în care acesta intenționează să dea afară câteva sute de funcționari din minister în cadrul unei acțiuni de restructurare controversate.

Daniel Suciu

„Știrea că se dau funcționari afară din Ministerul Dezvoltării a produs un fior de bucurie tuturor ce au identificat oamenii din acel minister ca unelte politice, neamuri de-ale pesediștilor sau foștilor pediști, pilele lui x și y. Ținte numai bune de doborât… de către un ministru ce și-a aranjat 26 de rude și pile la vârful statului român. Eu i-am condus pe acești oameni și văd profesioniștii ce au evitat dezangajarea fondurilor europene, văd funcționarii ce lucrau în cel mai impropriu sediu de minister dintre toate, văd responsabilii miilor de investiții peste tot în această țară și pe cei care i-au impresionat pe europeni organizând evenimente de succes pe perioada președinției noastre a Consiliului UE. Da, poate unii ar trebui să plece, se știu ei care, dar nu accept ca un ministru diletant, un ministru de care toată opinia publică râde copios, un ministru care este dovedit pentru imoralitatea angajărilor făcute prin toate instituțiilor statului să dea lecții de cinste și profesionalism unor angajați ce pot oricând să-i predea noțiuni elementare de logică, exprimare, profesionalism și seriozitate. Chiar lecții de organizare de șantier pentru grinzi puse greșit. Cu siguranță Ion Ștefan este cel mai nepriceput și cel mai slab ministru ce a condus vreodată acest minister și sper doar să nu fie neamul domniei sale așa de numeros încât să încapă toți la minister“, a declarat Daniel Suciu.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului, citate de blogul lui Ion Cristoiu, Ștefan vrea să scape de actualii angajați ca să facă loc oamenilor din partidul său. Astfel, funcționarii publici, buni profesioniști, care nu au avut niciodată treabă cu politica, se tem că vor fi concediați pentru a face loc liberalilor pe care vrea să-i recompenseze ministrul. „«Grindă» nu este doar redus intelectual, este și foarte rău”, a precizat sursa citată din minister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.