Caută
Close this search box.

Tătaru spune cum a transformat medicii de când e ministru: „Acum 6 săptămâni erau fragilizați, acum mă mândresc cu ei”

nelu tătaru

Invitat la „Ora Guvernului în Camera Deputaților, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a explicat modul în care a evoluat epidemia de coronavirus în România și măsurile luate până acum de autorități.
„S-a pornit testarea de la un laborator şi în prezent sunt 75 de laboratoare, totalizând circa 11.000 de teste pe zi. S-au realizat peste 260.000 de testări până acum. S-a instituit un sistem rapid de control medical şi epidemiologic la frontiere”, a explicat ministrul, în Parlament.

Acesta a mai susținut că nu ar fi drept să avem prea mari pretenții de la un sistem sanitar care suferă de 30 de ani: „Dacă în urmă cu 6 săptămâni aveam un corp medical fragilizat, acum avem un corp medical în prima linie. Mă mândresc cu ei. Chiar dacă uneori au fost huliți, azi fac ce trebuie. Nu poți să îi ceri imposibilul”.​

„Am avut ca reper recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale Comisiei Europene”, a mai precizat Tătaru, în Parlament, la „Ora Guvernului”.
Nelu Tătaru a mai spus că România are acum 74 de cazuri de coronavirus la suta de mii de locuitori și o fatalitate de 6%. Evoluția bolii este încă în faza de platou e epidemiei.
Cum se va circula după 15 mai

Ulterior, ministrul Sănătății a susținut că, după 15 mai, vom putea circula în localitate fără declarație pe proprie răspundere, dar pentru a călători în afara localității trebuie să se facă dovada unui motiv bine întemeiat.

Acesta a precizat că deplasările în afara localității se vor face în baza unei „declarații verbale” care însă va trebui dovedită cumva, cu un act sau cu o adresă. De exemplu, pentru „evenimente restrânse în familie” sau pentru efectuarea de munci agricole se va putea ieși din localitate, dar scopul trebuie demonstrat prin furnizarea adresei respective, prin prezentarea unui act de proprietate.

Tătaru a mai spus că se intenționează menținerea carantinei instituționalizate și o lege în acest sens a fost trimisă către Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri