Caută
Close this search box.

Veste uriașă pentru românii cu datorii la bănci

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

Legea a fost iniţiată de parlamentarul Daniel Zamfir, iar de-a lungul parcursului legislativ a stârnit atât reacţii politice, cât şi reacții ale sectorului bancar, care aprecia recent că legea dării în plată, alături de alte şapte iniţiative legislative vor avea un impact asupra economiei şi scăderea creditării.

Astăzi, imediat după ce a fost făcut public anunțul, parlamentarul Daniel Zamfir a postat pe rețelele de socializare un mesaj adresat tuturor românilor cu rate la bancă, în care anunță reușita și mulțumește celor ce l-au susținut.

„Gata cu robia!!! Am reușit! Legea care face dreptate romanilor sufocași de povara ratelor la banca e promulgata! După un parcurs anevoios, sub o presiune uriașă din partea sistemului bancar, am reușit să trecem în Parlament ce mai importantă lege pentru oamenii care sunt nedreptățiți de bănci! De acum încolo, în cazul unei situații neprevăzute, banca e obligată sa re-echilibreze contractul, adică debitorul va plăti o rata mai mică, suportabilă, să poată trai decent în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri