Caută
Close this search box.

Ana Birchall i-a văzut împreună pe Lia Savonea şi pe Florin Iordache, în antecamera lui Dăncilă

ana birchall

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, anunţă că fosta şefă a CSM, Lia Savonea, şi deputatul PSD, Florin Iordache, erau/sunt în relaţii strânse. Ea i-a văzut pe cei doi, împreună, în anticamera fostului premier PSD Viorica Dăncilă.

„De multe ori Savonea ştia înaintea mea când erau şedinţele de guvern! Oare cine îi spunea?? Tin’ să fie, tin’ să fie? Prima dată când am văzut-o pe doamna Savonea era în anticamera biroului doamnei Dancila (eu eram vicepremier şi revenisem dintr-o deplasare externă)… Savonea era împreună cu Iordache!”, a scris Birchall, pe Facebook, relatând presiunile la care era supusă pentru că dorea să desfiinţeze Secţia Specială.

Lia Savonea este în continuare membru CSM.

„Îmi aduc aminte ca preşedintă CSM mă urmărea şi ştia când sunt şedinţele de Guvern, eu neavând secretar de stat trebuia să merg eu la şedinţele de Guvern, şi încercă să pună atunci şedinţa CSM doar, doar o să se lipsească de votul meu pentru că era evident că votul meu a fost împotriva unei anumite persoane pentru că eu nu consider că avea bune intenţii”, a explicat anterior Birchall într-un interviu pentru Press Hub, referindu-se la Secţia Specială şi la tentativele Liei Savonea de a o instala de Adina Florea în fruntea SIIJ.

De altfel, Birchall spune că a avut parte de numeroase ameninţări pentru că nu era de acord cu Secţia Specială.

„Atâtea minciuni se spun în continuare în spaţiul public despre mine… De ce? Pentru că am ţinut piept borfaşilor. Sunt anumite lucruri pe care nu pot să vi le spun acum, dar vă garantez că în momentul în care sunt publice le voi face publice. Sunt anumite dosare în care eu, ca ministru al Justiţiei, mi-am făcut datoria de a respecta legea. Unora nu le convine. Secţia Specială a fost obsesia unor persoane, de ce obsesia asta cu SIIJ?

(…) În declaraţia mea de avere, în locul maşinii o să fie dăuna totală. Maşina mea a suferit un accident, partea bună este ca şi soţul meu şi copilul meu sunt foarte bine. Eu trebuia să fiu în maşină la momentul respectiv, era pe vremea când eram ministru al Justiţiei şi erau bătăliile alea complicate. Poate că a fost un simplu accident, dar să ai dăuna totală la o maşină destul de solidă, un Volvo 4X4, lasa anumite semne de întrebare.

(…) Au fost foarte multe presiuni, inclusiv din zona privată, legată de SIIJ-ul ăsta. Se pare că sunt foarte multe interese legate de această secţie specială. Nu pot să-mi închipui de ce mi se dădeau tot felul de telefoane şi mi se spunea ‘las-o mai uşor cu SIIJ-ul asta’. Nu am lăsat-o mai uşor”, a declarat Ana Birchall pentru Press Hub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri