Caută
Close this search box.

Cine este primul donator de plasmă din Alba pentru pacienţii cu COVID-19

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Alba a efectuat, vineri, prima recoltare de plasmă de la o pacientă vindecată de COVID-19, donatoarea fiind o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.

„Am fost dotaţi cu un echipament special, cu care astăzi s-a recoltat pentru prima dată plasmă, de la o pacientă vindecată de COVID-19.

Donatoarea este cadru medical şi a acceptat să se supună procedurii de plasmafereză, ştiind că bolnavii de COVID-19 aflaţi în stare gravă au nevoie de ajutor”, a transmis şefa CTS Alba, Ana Savu.

Potrivit acesteia, a fost recoltată o cantitate de 600 mililitri plasmă, care s-a divizat în trei unităţi, potrivit Agerpres. „Acestea vor putea fi administrate la trei pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă, dacă rezultatele testelor vor fi bune”, a menţionat Ana Savu.

FOTO: CTS Alba

„Tratamentul este experimental şi se aplică în ţări ca Italia, Germania, Franţa, Olanda, Japonia, SUA, Canada, iar la noi în ţară, de şase săptămâni. Rezultatele sunt promiţătoare”, a mai spus şefa CTS Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri