Caută
Close this search box.

Ducesa de Sussex, mesaj de absolvire pentru elevii de la colegiul la care a învățat și ea: Viaţa lui George Floyd a contat. Vedem că oamenii se unesc în solidaritate

Meghan, ducesa de Sussex şi soţia prinţului Harry al Marii Britanii, le-a vorbit elevilor despre moartea lui George Floyd, afro-americanul care a decedat săptămâna trecută în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis, relatează DPA. Meghan s-a adresat absolvenților de la Immaculate Heart High School din Los Angeles, instituție în care și ea a studiat în adolescență.

„După cum am văzut cu toţii în ultima săptămână, ce se întâmplă în ţara noastră, în statul nostru şi în oraşul nostru natal, Los Angeles, a fost absolut devastator”, le-a spus Meghan Markle într-un mesaj de absolvire elevilor de la Immaculate Heart High School într-o înregistrare video.

„Pentru că viaţa lui George Floyd a contat, viaţa lui Breonna Taylor a contat, viaţa lui Philando Castile a contat şi viaţa lui Tamir Rice a contat”, a spus ea, referindu-se la alţi afro-americani care au murit în timpul operaţiunilor poliţiei.

Meghan, 38 de ani, le-a mărturisit elevilor că „îi pare rău că ei trebuie să crească într-o lume în care acest (rasism) este încă prezent”.

Meghan a urmat cursurile gimnaziale ale Immaculate Heart în timpul revoltelor din 1992 din Los Angeles, care au fost „de asemenea declanşate de un act de rasism lipsit de sens”.

Meghan şi-a amintit „cum s-au reunit oamenii” în 1992.

„Şi noi vedem asta chiar acum …Vedem că oamenii se unesc în solidaritate. Vedem cum comunităţile se reunesc şi se ridică”, a mai spus ea.

Meghan s-a descris drept „o femeie puternică şi sigură de sine”. Ea a scris despre comportamentul rasist experimentat de ea şi de mama ei afro-americană, Doria Ragland.

Meghan şi Harry, 35 de ani, s-au mutat recent în Los Angeles după ce şi-au anunţat în ianuarie planurile de a renunţa la îndatoririle lor în cadrul familiei regale britanice.

sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri