Caută
Close this search box.

Eugen Bejinariu, deputat PSD, vechi companion al lui Adrian Năstase, e preşedintele Comisiei de control al SRI

eugen bejinariu

PSD îl propune pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii. Acesta urmează să îl înlocuiască pe Claudiu Manda, ales europarlamentar în urmă cu un an.

După plecarea lui Manda la Bruxelles, conducerea Comisiei a fost asigurată interimar de vicepreședintele Marian Cucșa. Deputatul a devenit membru PSD după ce a plecat din partidul Forta Națională, al lui Teodor Meleșcanu, unde a ajuns dup[ ce a părăsit ALDE.

Propunerea PSD cu Bejinariu șef al Comisiei SRI a fost transmisă Birourilor permanente reunite.

Eugen Bejinariu a fost ministru al Secretariatului general al Guvernului în timpul mandatului lui Adrian Năstase, între 2000 și 2004. Bejinariu a fost și premier interimar timp de o săptămână în 2004 după ce Năstase s-a retras de la șefia Guvernului pentru a intra în cursa pentru prezidențiale.

Sunt și alte schimbări pe care PSD dorește să le facă în Comisie. Social-democrații mai vor ca deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI, în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acestui for.

În plus, PSD l-a înlocuit din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe pe deputatul Dorel Căprar, recent exclus din partid, cu deputatul Vlad Bontea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri