Caută
Close this search box.

Fără precedent! Google amendat în România

google

Situație fără precedent în România! Compania Google a fost amendată cu 10.000 de lei de CNCD. Motivul?

Aplicația Google Maps nu a schimbat denumirea Catedralei Prostirii Neamului în Catedrala Mântuirii Neamului, cum ar fi trebuit de fapt.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării îi impută companiei faptul că s-a încălcat dreptul la demnitate și că a fost o măsură discriminatorie.

Într-un comunicat de presă, CNCD anunță că decizia a fost luată în unanimitate de voturi.

De asemenea, colegiul director al CNCD obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

„Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română). La începutul lunii mai 2020, denumirea “Catedrala Mântuirii Neamului” a fost schimbată pe Google Maps, noul nume fiind “Catedrala Prostirii Neamului”.

O catedrală costisitoare

Catedrala Mântuirii Neamului, cu hramul principal „Înălțarea Domnului” și hramul secundar Sf. Apostol Andrei, este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în februarie 2011 și data finalizării sale era preconizată a fi la sfârșitul anului 2018. Costurile, până in noiembrie 2018, s-au ridicat la 110 milioane de euro.

Catedrala va avea 120 m lungime, 70 m lățime și 120 m înălțime, iar la slujbele religioasevor putea participa până la 5.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri