Lista ţărilor din zona verde de coronavirus a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 0.00, după ce a fost făcută publică de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Pe lista ţărilor cu zonă verde care au intrat în vigoare în această săptămână se numără: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

„Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, se arată în comunicatul INSP transmis presei.

Până luni, în România au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 1.634 de decese. 269 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus s-au înregistrat în 24 de ore în România, arată cel mai recent buletin transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Din totalul cazurilor de 26.582 de bolnavi de COVID-19, 18.912 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

175 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =