Caută
Close this search box.

Noul ambasador al României în Israel a vizitat Reprezentanţa Patriarhiei Române

E.S. Radu Ioanid, noul Ambasador al României în Israel, a vizitat luni Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim. Oficialul român a avut o întrevedere cu arhim. Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Locurile Sfinte.

„După o pauză de trei ani în care postul de ambasador nu a fost ocupat ne bucurăm că în sfârșit s-a decis ca Excelența Sa să preia acest post, fiind necesară colaborarea pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea românească, vizitatorii și pelerinii care ajung în Țara Sfântă”, a declarat arhim. Teofil, transmite Basilica.ro.

Este prima vizită la Reprezentanța Patriarhiei Române pe care Ambasadorul Radu Ioanid o efectuează de la preluarea mandatului. A fost însoțit de Consulul General al României la Haiffa, dl. Mihai Ion, și de consulul Traian Pleșcan.

În cadrul întâlnirii au fost purtate discuţii cu privire la problemele pe care le întâmpină românii în Ţara Sfântă, dar şi proiectele aflate în desfăşurare.

„Au fost evaluate urgențele și proiectele prioritare pe care le avem; multe dintre probleme au trenat în această perioadă pentru că au fost nevoie de decizii la nivel înalt și acum sperăm să se rezolve”.

„De asemenea, am arătat totala deschidere a Reprezentanței Patriarhiei Române în sprijinirea proiectelor de interes românesc și așteptarea pe care o au pelerinii români de a reveni în Ţara Sfântă”, a spus Pr. Teofil.

Foto: basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri