Caută
Close this search box.

Tudorel Toader a prezentat Financial Times date false, livrate de fostul şef al Secţiei Speciale

tudorel toader

Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a constatat că fostul şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, procurorul Gheorghe Stan, a prezentat cifre neconforme cu realitatea, în celebra conferinţă de presă din 28 februarie 2019. „Sunt date false,” conchide CSM.

„De la data la care a devenit operaţională, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a preluat 1.422 de dosare, aflate în curs de soluţionare, din care 70% au fost înregistrate ca urmare a unor sesizări din oficiu. Dosare cu o vechime în sistem de cel puţin doi ani şi care erau lăsate în nelucrare”, declara Gheorghe Stan, pe 28 februarie 2019, în prima şi ultima conferinţa de presă organizată în calitate de şef al Secţiei Speciale.

Declaraţiile lui Gheorghe Stan au fost făcute într-o conferinţă de presă, în care a apărut alături de mâna sa dreaptă, procurorul Adina Florea. În mai 2019, Gheorghe Stan a fost numit judecător la CCR, fiind sprijinit de PSD.

Iată cum s-a derulat această conferinţă de presă – Stan şi Florea au făcut conferinţă fără întrebări, spunând că secţia lor e lăudată de Comisia de la Veneţia, deşi experţii au cerut să nu fie înfiinţată

Declaraţiile procurorului Stan au alimentat teoriile unor politicieni din coaliţia PSD- ALDE potrivit cărora DNA deschidea dosare din oficiu unor magistraţi pentru a pune presiune pe aceştia. O temă care a fost preluată rapid de fostul ministru al justiţiei, Tudorel Toader, într-o scrisoare pe care a adresat-o publicaţiei Financial Times.

„Secţia specială nou-infiinţată, pentru investigarea abuzurilor magistraţilor, care este independentă de DNA, a raportat că a preluat un număr de 1.422 de dosare de la Direcţia Anticorupţie. În jur de 70 de procente dintre ele au fost iniţiate intern – nu în urma unor denunţuri externe sau a unor acuzaţii.

Multe dintre aceste dosare erau începute de cel puţin doi ani şi, potrivit raportului instituţiei, au fost iniţiate împotriva celor care nu erau de acord cu dorinţele DNA,” scria Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri