Marți este ultima zi în care se poate depune depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice, astfel încât persoanele care fac acest lucru să primească anumite bonificații, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

ANAF precizează că, pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, atunci când toate aceste obligaţii fiscale sunt achitate integral până marți.

Declaraţia trebuie depusă de toate persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă), chirii, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse.

Documentul amintit se depune și de persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România.

Declarația unică se utilizează atât pentru declararea venitului realizat pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =