Caută
Close this search box.

Vedeta care s-a izolat de coronavirus, dar a murit de malarie

Un fotbalist a fost lovit de una dintre cele mai răspândite boli.

Kossi Koudagba, un fotbalist în vârstă de 25 de ani, care evolua în țara natală, Togo, a decedat din cauza malariei. Jucătorul, cunoscut pe plan local, era legitimat la gruparea ASC Kara și se dusese acasă, în ultimele luni, pentru a se proteja de coronavirus.

Kossi Koudagba ar fi trebuit să evolueze pentru prima reprezentativă din Togo la African Nations Championship (turneu asemănător Cupei Africii), dar această competiție a fost amânată din cauza pandemiei. Togolezul locuia alături de familia sa, în Devie, la marginea capitalei Lome. El s-a infectat cu malarie și a murit luni.

Kossi nu ducea lipsă de oferte și ar fi putut să semneze cu un club mult mai puternic decât ASC Kara. Însă, sportivul ținea neapărat să aleagă după ce avea să joace la African Nations Championship.

„A avut mai multe oferte, dar a preferat să ia o decizie după turneu, voia să se concentreze la maximum pe această competiție înainte de-a lua o hotărâre privind transferul. Spera să plece din Togo după o buna performanță cu echipa naționala”, a declarat un prieten al lui Koudagba. La nivel mondial, între 300 și 500 de milioane de oameni sunt infectați cu malarie. Își pierd viața între 1 și 3 milioane, conform datelor centralizate de Organizația Mondială a Sănătății.

În ceea ce privește coronavirusul, primul fotbalist care s-a infectat și a fost răpus de COVID-19 se numea Deibert Roman Guzman, evolua în Bolivia, la gruparea Universitario Beni, și avea 25 de ani. „Federația Boliviană de Fotbal își exprimă marea durere și transmite sincere condoleanțe familiei și prietenilor lui Deibert Román Guzmán, dar și puterea de a trece cu bine peste aceste momente extrem de grele”, anunțau oficialii forului bolivian.

Nu a fost singura dramă consumată în familia fotbalistului sud-american, pentru că și tatăl, Belisario Roman, dar și unchiul acestuia, Luis Carmelo Roman, au murit din cauza pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri