Caută
Close this search box.

Barna: PSD e iresponsabil. Partidul lui Ciolacu a decis să blocheze adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea şi izolarea individuală

Barna

Liderul USR Dan Barna a declarat că PSD este iresponsabil, după ce liderul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că Legea carantinei și izolării pe fondul epidemiei de Covid-19 nu va fi votată în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni în Parlament să lămurească toate aspectele. Barna este de părere că toate partidele trebuie să înţeleagă că nu pot să tergiverseze astfel de lucruri şi să îşi vadă doar propriul interes, având în vedere că ne confruntăm cu „cea mai gravă criză sanitară din timpul vieţii noastre”.

Barna: PSD, iresponsabil dacă blochează adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea şi izolarea individuală,

Liderul USR Dan Barna a declarat că PSD este iresponsabil pentru că a decis să blocheze în Parlament proiectul de lege privind carantina şi izolarea bolnavilor sau celor suspectaţi de COVID-19.

„PSD e iresponsabil. Partidul domnului Ciolacu a decis să blocheze adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea şi izolarea individuală a bolnavilor şi suspecţilor de infectare cu Covid-19”, a scris Dan Barna luni pe Facebook.

Liderul USR este de acord că Guvernul Orban a trimis cu întârziere un proiect imperfect, însă, susține el, social-democrații nu trebuie să profite de asta deoarce va duce la o “catastrofă sanitară”.

“Da, este adevărat că proiectul e imperfect și a venit cu întârziere de la Guvern, o nouă bâlbă dintr-un lung șir care poate fi imputat actualului Executiv. Dar PSD și aliații săi trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu transforme o situație proastă într-o catastrofă sanitară doar pentru că vin două rânduri de alegeri și pentru că își fac calcule cinice pe spatele românilor. De asta există Parlament – pentru a legifera responsabil”, mai scrie Barna.

Liderul USR a transmis un mesaj tuturor partidelor parlamentare şi le-a îndemnat „să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”.

“Sperând să dea o lovitură PNL, PSD dă o lovitură României.

Toate partidele trebuie să înțeleagă că nu pot să-și vadă exclusiv de propriul interes în timp ce țara traversează un moment dificil. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieții noastre, iar vechile partide politice trebuie să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri