Gabriela Firea explică de ce Bucureștiul are cel mai mare număr de pacienți Covid-19 din România.

Primarul Capitalei a dezvăluit că peste 60% dintre bolnavi sunt aduși din alte județe, astfel că Bucureștiul nu poate fi considerat focar de infecție cu noul coronavirus.

Bucureștiul a înregistrat un număr record de îmbolnăviri, nu mai puțin 4260 de oameni din spitalele din Capitală fiind infectați cu Covid-19.

Gabriela Firea dă asigurări că Bucureștiul nu e focar de infecție și că sunt locuri la ATI în Capitală

Gabriela Firea anunță Ministerul Sănătății că organizează o campanie de dezinformare, menită să inducă în eroare populația Bucureștiului, dar și a României.

„Revin cu informații corecte, verificabile, pentru a mai atenua campania de dezinformare a Ministerului Sănătății. Azi s-a anunțat “record de îmbolnăviri Covid 19 în Capitală” : 4260!!
Titluri mari : S-a depășit Suceava! Focar!! Nenorocire!! Câtă minciună și aberație!!

Concret :
1. 4260 este numărul total de pacienți internați în spitalele din București în 5 luni, din martie și până azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienți în 6 spitale covid și suport.

2. Pacienții spitalelor din Capitală sunt din toată țara. Se transferă în București la cerere sau vin direct cu mașina proprie ori Ambulanța.

Pe pagina sa de socializare, Firea a susținut că Guvernul dezinformează, în condițiile în care din cele 45 de locuri din secțiile de ATI rezervate pentru cazurile de pacienți cu coronavirus, doar 6 sunt ocupate.

”20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziționate de Primăria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispoziție, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătății, care zilnic transmite ca nu mai sunt paturi de ATI în spitalele din București si nici ventilatoare mecanice.

Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătății se referă DOAR la numărul de paturi normale si de ATI alocate in martie pentru tratarea infectiei Covid 19 in spitalele de linia 1, 2 si suport, adică 6 la numar (Victor Babeș, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) si nu la TOATE paturile normale si de ATI din spitalele bucureștene, in număr de 45!!

 

142 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =