Caută
Close this search box.

Gabi Firea achiziţionează încă cinci aparate de testare PCR

Gabriela Firea a anunţat că a decis să achiziţioneze încă cinci aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză, pentru spitalele Victor Babeş, Colentina şi Carol Davila.

„Infecţia virală SARS-CoV-2 se tratează cu tratament, dacă sunt simptome, iar pandemia se depăşeşte cu o bună organizare şi gestionare judicioasă a resurselor

Ameninţările, jignirile, dezinformările, frica indusă, panica răspândită nu ţin loc de implicare fermă şi eficientă. În acest context, azi am decis să achiziţionăm încă 5 aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză, pentru spitalele: Victor Babeş, Colentina, Carol Davila.

Aceste aparate de testare se adaugă celor 5 cumpărate în luna martie. Este nevoie să testăm masiv şi să izolăm virusul. Nu să ţinem pe toată lumea în casă sau cu restricţii drastice”, a scris Gabi Firea pe contul său de Facebook.

Ea a amintit că, în plus, Municipalitatea deschide secţia exterioară a Spitalului Victor Babeş, din zona Pipera, pentru pacienţii cu forme uşoare.

„Din cele 500 de locuri disponibile în structura modulară construită, pregătim primele 100 de paturi, cât ne-a solicitat conducerea spiralului.

Condiţiile medicale şi de confort vor fi la nivelul unui spital modern: medici şi asistenţi bine pregătiţi, aparatură, tratamente, meniu zilnic adecvat, băi proprii saloanelor cu 1 sau 2 paturi, tv, aer condiţionat, wi-fi.

Să sperăm că DSP nu inventează vreun motiv să nu ne dea avizul. După care ministrul Sănătăţii să plângă la televizor că nu mai sunt paturi libere în spitale!”, a declarat Firea.

Chiar dacă Spitalul Colentina se pregăteşte să se redeschidă pentru pacienţii cronici din întreaga ţară, se păstrează, deocamdată, o zonă pentru pacienţii COVID, inclusiv 6 paturi ATI în plus faţă de cele 14 ocupate în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri