Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu îşi bate joc de  îndemnul lui Iohannis să ne spălăm pe mâini. „Relansează industria săpunurilor”

marcel ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a publicat un articol în care ia în derâdere îndemnul lui Klaus Iohannis că românii să se spele pe mâini.

Într-un text pe care cel mai probabil i l-a scris altcineva, având în vedere că nu are greşeli gramaticale, Ciolacu a găsit de cuviinţă să îşi bată joc de îndemnul repetat al preşedintelui Iohannis, ca românii să se spele pe mâini, pentru a evita contaminarea cu coronavirusul.

„Cât despre preşedintele Iohannis, nu-i putem dori decât un rest de mandat în şomaj tehnic. De câte ori îl văd la Cotroceni citind de pe prompter, cu tonul său robotizat ‘spalati-vă pe maini’ mă gândesc fără să vreau ca singura măsură de relansare economică reuşită a preşedintelui este – involuntar, desigur – pentru industria săpunurilor. Deşi, la felul cum se poartă faţă de romani, Iohannis ne arată că ştie să se spele pe mâini ca Pilat din Pont”, afirmă Ciolacu.

În acelaşi text, Marcel Ciolacu ameninţă din nou cu moţiunea de cenzură.

„Iohannis şi Orban se poartă tot mai des ca nişte democraţi asimptomatici.

Nu se mai consulta cu nimeni, nici gând să-şi asculte cetăţenii, nu se mai jenează să susţină abuzuri grosolane. Pentru ei, pandemia este anotimpul perfect în care îşi pot masca afacerile de partid fără să le pese de principii precum transparentă, consultare publică, responsabilitate civică.

Iar PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esenţă sa, apărătorul drepturilor şi libertăţilor civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil să joace fără să crâcnească rolul stalinist al COVIDiotului util: în numele pandemiei, votează orice aberaţie i se transmite de la Cotroceni sau Victoria, chit că asta înseamnă negarea principiilor şi valorilor liberalismului.

Prin ceea ce fac de cinci luni încoace, Iohannis şi Partidul Sau demonstrează că au vrut să bage chiar democraţia în carantină. Le-a plăcut atât de mult să guverneze cu ordonanţe militare în starea de urgenţă încât, ulterior, au realizat cât de tare îi încurca drepturile civile. Transpus în termenii sanitari ai momentului, puterea liberală a fost infectată cu virusul autoritarismului şi refuza orice tratament.

În asemenea situaţie, singurul vaccin eficient în democraţie este moţiunea de cenzură, prin care să-l trimitem în izolare la domiciliu pe marele pacient al politicii româneşti”, a mai scris Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri