Caută
Close this search box.

Nicușor Dan: „Gabriela Firea încearcă cu disperare să se delimiteze de PSD, pentru că știe că PSD o trage în jos”

nicusor-dan

Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, este de părere că Gabriela Firea, primarul în exercițiu, „încearcă cu disperare să se delimiteze de PSD, pentru că știe că PSD o trage în jos”. În direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum” cu Tudor Barbu, demnitarul a vorbit despre cursa pentru municipalitate, dar și despre influența planului național relansare economică asupra Bucureștiului.

Nicușor Dan, despre Gabriela Firea și cursa pentru Capitală

„Gabriela Firea încearcă cu disperare să se delimiteze de PSD, pentru că știe că PSD o trage în jos. Acesta este jocul pe care îl face, dar nu poate, pentru că ea a fost acolo. Când a candidat la primărie, a venit Dragnea cu trandafiri în mână și împreună s-au dus la biroul electoral să își depună candidatura. Gabriela Firea este PSD. Este șefa PSD București și este responsabilă de tot ce s-a întâmplat și la Primăria Capitalei, și la cele șase primării de sector din București”, a declarat, joi, candidatul independent Nicușor Dan.

Întrebat dacă ar exista o presupusă luptă internă în PNL, în care prim-vicepreședintele Rareș Bogdan să devină candidatul formațiunii în locul său, Nicușor Dan a răspuns: „Nu cred că există această luptă internă. Am relații cu multă lume din PNL. Nu pot să spun că cunosc bine PNL în momentul acesta, dar a fost o decizie a CEx, care a fost confirmată. De atunci, avem întâlniri de lucru între echipele de campanie. Eu cred că această problemă este tranșată și la fel este tranșată și în ceea ce privește USR. La fel, acolo avem discuții tehnice pe campanie, pe campania care a început deja. Deci în momentul acesta, eu sunt candidatul dreptei”.

Ce spune candidatul independent despre București în logica planului național de relansare economică

Nicușor Dan a vorbit și despre măsura în care dezvoltarea Capitalei poate fi influențată de planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România”, care a fost prezentat de către președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și o serie de titulari de portofolii din Guvern, miercuri seară.

Întrebat cum vede programul propus de Executiv, Nicușor Dan a afirmat: „În primul rând, Bucureștiul este interconectat de Bugetul național și de Guvern. Tocmai aceasta este una din criticile pe care i le-am făcut Gabrielei Firea, că a avut și guvernul, și parlamentul de aceeași culoare în mandatul acesta, și n-a reușit să o fructifice. Deci, eu mă sprijin pe un parteneriat cu viitoarea guvernare, care o să fie, foarte probabil, de dreapta, în jurul PNL. În ceea ce privește Bucureștiul, există niște bani pe care Guvernul îi are, și Bucureștiul nu îi are în ceea ce privește șoseaua de centură și în ceea ce privește rețelele de metrou. Aici este locul, într-o problemă foarte spinoasă pentru București, aceea a traficului, în care Guvernul ne ajută. Sunt niște chestiuni specifice”.

Referitor la Centura Capitalei, Nicușor Dan a declarat ironic: „Noi, când vorbim de centură… a căpătat, așa, niște proporții mitice Centura Capitalei, ca și cum ar trebui să trimitem 10 sateliți în cosmos. De fapt, în Câmpie, noi avem 50 de kilometri care sunt de două benzi, iar noi trebuie să facem patru benzi. Asta e Centura Capitalei”.

Ce a declarat primarul Gabriela Firea, joi, despre contracandidatul său

Poziția lui Nicușor Dan vine pe fondul sondajului realizat de INSCOP Research, la comanda PNL, care îl dă favorit în lupta electorală din toamna acestui an. De partea cealaltă, primarul Gabriela Firea susține că adversarul său de la alegerile locale „se laudă cu ce nu există în realitate”.

„Nu ma bat cu nimeni în sondaje. Și Domnul Dragnea se lăuda cu procente uriașe în sondaje cu trei luni înainte de europarlamentare, iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate. Și la alegerile anterioare, PNL scotea pe piață sondaje false. Candidatul de atunci, Cătălin Predoiu, a arătat presei un sondaj în care se pretindea că are 28%. La vot a luat doar 11%. Așa că, cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului. Am convingerea ca bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace. PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni, din Capitală, prin majoritatea din Consiliul General. Investiții pe care eu le-am deblocat și finalizat”, a declarat Gabriela Firea.

Citeşte mai multe despre: Nicusor Dan, Gabriela Firea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri