În contextul prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, Patriarhia Română transmite un mesaj de ultimă oră credincioșilor săi. Acestora li se reamintește ce reguli trebuie să respecte în timpul slujbelor care au loc înăuntrul sau în afara lăcașurilor de cult.

Din comunicatul emis de conducerea Bisericii Ortodoxe Române, reiese faptul că enoriașii trebuie să se conformeze în continuare unor reguli stricte de distanțare fizică și de igienă pentru a stopa răspândirea COVID-19.

Printre măsurile care nu trebuie să lipsească de la liturghiile organizate în următoarea perioadă sunt cele de bază: purtarea măștii de protecție și distanța de doi metri între cetățeni.

Prelungirea stării de alertă și numărul mare de infectări din ultima perioadă mențin restricțiile și pentru credincioșii care participă la slujbele religioase. Sunt impuse reguli atât pentru cei care vor să intre în biserici, cât și pentru cei care vor să asculte slujbele din curtea lăcașurilor de cult.

Conform comunicatului BOR, Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe liturgice din timpul săptămânii, din duminici şi sărbători, se săvârşesc în interiorul bisericii, iar accesul se realizează în așa fel încât între credincioși să fie o distanță de 2 metri în orice direcție, câte 4 mp pentru fiecare credincios.

326 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here