Caută
Close this search box.

Radiografie socială: 9 din 10 români, afectați de restricțiile impuse pentru combaterea Covid-19

coronavirus

Nouă din zece români spun că au fost afectaţi de perioada petrecută în starea de urgenţă. Cei mai mulţi consideră că cea mai eficientă măsură antivirus este folosirea măştilor de protecţie şi a gelurilor dezinfectante.

90% dintre românii participanți la studiu au fost afectați de starea de urgență, iar 6 % nu s-au simțit influențați de lunga perioadă de izolare.

Întrebaţi cum s-au protejat, cei mai mulţi au indicat masca sanitară. De altfel, aproximativ jumătate dintre cei chestionați o consideră cea mai eficientă măsură împotriva noului coronavirus.

Iar alți 40 la sută spun că au apelat la produsele dezinfectante mai mult ca niciodată.

Potrivit studiului, 67% dintre cei chestionaţi sunt foarte convinşi că vom scăpa de coronavirus până la sfârşitul anului 2020, în timp ce 22% dintre repondenţi cred că pandemia va dura mai mult timp.

6 din 10 români intervievați consideră că un vaccin va aduce sfârşitul pandemiei, iar 22 de procente spun că imunizarea de masă va juca un rol important în această evoluţie. Mai puțini estimează însă că tehnologia şi măsurile de siguranţă vor fi decisive.

Barometrul de opinie a fost realizat de o companie de consultanţă între 29 iunie și 2 iulie, online şi prin telefon, pe un eşantion de peste 2.500 de persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 70 de ani, reprezentativ la nivel naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri